Održana akcija darivanja krvi u Kočerinu

U četvrtak, povodom blagdana sv. Petra i Pavla u sklopu manifestacije „Dani Kočerina“ Crveni križ općine Široki Brijeg u suradnji s Mjesnom zajednicom Kočerin, organizirao je humanitarnu akciju darivanja krvi.
Na jučerašnju akciju, zbog velikih vrućina, odazvalo se 19 darivatelja krvi, a prikupljeo je 15 doza ove dragocjene tekućine. Koristimo priliku da se posebno zahvalimo svima onima koji su odvojili svoje vrijeme i odazvali se ovoj akciji.
Akciji su se odazvali: Anđelko Sesar, Željko Savić, Zoran Udovičić, Marko Mikulić, Vinko Galić, Josp Kožul, Zdenko Vukoja, Stanko Bazina, Mirko Bazina, Željko Vukoja, Andrija Banožić, Jozo Ivanković, Ivan Banožić, Nikolina Kvesić, Helena Martinović, Ane Ivanković, Blago Mabić, Marija Ćuk i Jelena Musa.
Hvala domaćinima MZ Kočerin i Josipu Kožulu voditelju aktivnosti, župnom uredu, restoranu Idu dani Kočerin. Akcija je održana u suradnji s odjelom za transfuziologiju Sveučilišne bolnice u Mostaru.U povodu Međunarodnog dana darivatelja krvi 15. lipnja na Vlašiću na sportskim terenima FIS  održano je 6. federalno druženje darivatelja krvi.
Ovom prigodom za 100 i više darivanja krvi 17 dobrovoljnih davatelja u FBiH primilo je „Zlatni znak“, a oni koji su krv dali 50 i više puta dobili su „Srebrne plakete“.
(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Molim, provjerite vaš popis osoba koje su se odazvale ovoj akciji. Naime, osobno sam se odazvao ovoj akciji i darivao krv ali se ime ne nalazi na popisu, te je moguće i da nisam jedini. Ne tražim nikakve pohvale i do sada nisam ni pomišljao da se imena darivatelja negdje objavljuju.
    Nadam se da se barem ovdje ne radi o namjernoj “pogrešci” ili o diskriminaciji po stranačkoj ili nekoj drugoj pripadnosti.

    Lijep pozdrav!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.