Održan štrajk upozorenja u svim srednjim školama HNŽ-a

U svim srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) jutros je tijekom prvog sata prve smjene održan štrajk upozorenja koji će danas također biti održan i prvog sata druge smjene.

Sindikati srednjih škola HNŽ-a jednoglasno su donijeli odluku o supanju u štrajk upozorenja, a pored zahtjeva da im se do konca svibnja 2018. godine isplate pravomoćne presude iz 2013., traže i povećanje plaća za 15 posto, da se isplata porodiljnog vrati na 100 posto te da se prekine s praksom primanja radnika do 15. srpnja.

Zahtjev sindikata bio je i potpisivanje okvirnog sporazuma o zbrinjavanju tehnološkog viška, ali protekli petak održali smo sastanak sa županijskim ministrom obrazovanja te smo tu približili stavove. Ovih dana očekujemo sastanak sa županijskim premijerom, ministrom financija i ministrom obrazovanja kako bi razgovarali i o ostalim zahtjevima, kazao je Feni predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ-a Josip Milić.

Ukoliko se zahtjevi sindikata ne ispune članstvo će biti primorano koristiti zakonom predviđene radikalnije mjere, uključujući prosvjede te generalni štrajk, kazao je Milić.

(Fena)


1 komentar

  • Svaka čast poslovi postoje do kraja školske godine a ne nastavne kao što nam tumače lopine ko vode računa o državnim obvezama pa otmu profesorima 3 mjeseca radnog staža i tri plaće kao da su profesori eskimi koje nitko niti zna niti treba a ne iduće šk godine ponovo u učionicu raspoložen spreman u nove pobjede

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.