Održan prvi radni sastanak na Danima mladih inženjera u Širokom Brijegu

ŠIROKI BRIJEG Kako bi upozorili na iznimnu važnost inženjera u razvoju projekata vezanih za uštede energije, mladi stručnjaci elektrotehnike (energetičari) održali su prvi regionalni radni sastanak na Danima mladim inženjera u Širokom Brijegu.

Tako se na prvom petodnevnom edukativno praktičnom kampu okupilo 40-ak studenata završnih godina Elektrotehničkih fakulteta (smjer energetika) iz BiH i Hrvatske, ali i gostiju predavača.

ing1

Inače, prvo ovakvo okupljanje posvećeno je razvoju novih projekata kroz rasprave o„Mogućnosti i isplativost ugradnje ulične LED rasvjete“ i „Obnovljive izvori energije“. Uvodne riječi kazane su u širokobriješkoj Gimnaziji, a nakon radionice krenulo se u Trebinje gdje se obilaze i upoznaje s mogućnostima istoimene hidroelektrane. Idućih dana, u planu su obići i druge hidroelektrane u Hercegovini, ali i privatna proizvodna poduzeća i kulturne objekte.

– Budućnost Elektrotehnike i ovih krajeva ovisi o dobroj educiranosti kadra, odnosno upravo naših inženjera, jednoglasan je stav prestavnika Elektro tehničkih fakulteta iz Zagreba, Splita, Tuzle, Banja Luke i Sarajeva.

ing2

Ovaj zanimljiv projekt inače organiziraju članovi Inicijative za Široki Brijeg koji žele potaknuti stvaranje novih ideja i projekata vezanih za iskoristivost energije u pozitivne svrhe a koji bi se pokrenuli i oživjeli u Širokom Brijegu i Hercegovini.

(www.jabuka.tv)11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.