Održan Molitveni pohod na hrvatski kraljevski grad Bobovac – Jabuka.tv

Održan Molitveni pohod na hrvatski kraljevski grad Bobovac

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara nazočio je dvanaestom Molitvenom pohodu na Bobovac, djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Oružanih snaga BiH i redarstvenika na entitetskoj i državnoj razini, zajedno s vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije.

Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice podno Bobovca, odakle se organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu.

Misno slavlje predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, koji je istaknuo da su se nazočni okupili u hrvatskom kraljevskom gradu Bobovcu kako bi molili za domovinu i za sve narode koji žive u njoj.

Kazao je da se poštivanjem i priznavanjem drugog i drukčijeg, izgrađuje mir i perspektiva za napredak.

Čavara je istaknuo da se molitvenim pohodom na Bobovac, kojim se obilježava dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosače, njeguje bosanskohercegovačka državnost, koja se oslikava na tom mjestu.

Poručio je da se treba poštivati i njegovati povijest, te da svi oni koji obnašaju dužnost, nose odoru, trebaju ugraditi poštenje u svoj rad i time pridonijeti boljoj budućnosti svih nas, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.