Corbett u Mostaru: 3D printer može isprintati kuću za jedan dan – Jabuka.tv

Corbett u Mostaru: 3D printer može isprintati kuću za jedan dan

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je predavanje Petera Corbetta o temi ”Latest Trends in Digital Technology”. Predavanje je organiziralo Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH za studente Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta Džemal Bijedić.

Corbett je govorio o nekoliko tehnologija koje su danas aktualne: verbalne tehnologije, umjetna inteligencija, 3D printing te robotika. Pokazao je primjer 3D printera koji može isprintati kuću za jedan dan po cijeni od 10.000 KM.

”U BiH postoje 3D printeri i to je jedna mogućnost koja se može i treba koristiti. Jedina stvar koja je potrebna da se ovo koristi u BiH jest da se pojavi poduzetnik koji bi ovo kupio i pokrenuo biznis”, kazao je Corbett.

peter_corbett_2

Nadalje, predstavio je trendove tzv. ”nosive tehnologije”, Dorothy i Knocki. Svi koji se žele detaljnije informirati o ovim trendovima u digitalnoj tehnologiji mogu posjetiti njihovu web-stranicu.

Podsjetimo, Peter Corbett je osnivač i izvršni direktor iStrategyLabs – digitalne agencija koja razvija rješenja kao izazove za klijente i dovodi ih u život u online i offline svijetu. Osim kao programer, radi kao dizajner, koncertni producent, producent TV reklama i strateg za reklamne agencije.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.