Odmor od Facebooka povećava šansu za veće zadovoljstvo životom

Jeste li se ikada osjećali da vam je dosta Facebooka i da ga želite ugasiti? Novo istraživanje pokazuje da bi “pauza” od te društvene mreže mogla imati pozitivne posljedice po vaše blagostanje i zadovoljstvo životom.

Kako javlja Guardian, znanstvenici Sveučilišta u Kopenhagenu utvrdili su da su učinci posebno pozitivni kod ljudi koji na Facebooku promatraju druge, a nisu toliko aktivni. Napuštanje Facebooka na jedan tjedan također pomaže onima koji ga puno koriste te onima koji zavide svojim prijateljima.

Istraživanje je provedeno na 1095 ljudi, od kojih su 86 posto žene. Prosječni ispitanik ima 34 godine, 350 prijatelja na Facebooku i provodi sat vremena na toj društvenoj mreži.

Autor istraživanja Morten Tromholt kaže da su rezultati također pokazali da promjena u ponašanju može biti pozitivna; na primjer, kada česti korisnici smanje vrijeme koje provode na Facebooku ili kada se oni koji samo promatraju druge aktivnije uključe. Međutim, dodaje da je ponašanje teško promijeniti pa je u tom slučaju potpuno privremeno napuštanje bolja opcija.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.