Odgođena nastava u HNŽ-u

Nastava u HNŽ-u će se odgoditi do srijede, 11. siječnja, potvrdio je Rašid Hadžović, ministar obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a.

”Na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruge roditelja u skladu s vremenskim uvjetima koji su najavljeni, nastava će se odgoditi i počet će 11. siječnja pa ćemo dalje vidjeti što će se događati. Pomjeramo nastavu za dva dana zbog nadoknade, a vidjet ćemo ako bude potrebe za ponovnim pomjeranjem, opet ćemo odgoditi”, rekao je Hadžović.

Kako i kada će se nastava nadoknaditi, Hadžović kaže, da će odlučiti ravnatelji škola, jer se ne može u svakoj školi nadoknaditi nastava na jednak način.

Ovu informaciju za Bljesak.info je potvrdio i Slavko Lauš, predsjednik sindikata učitelja, napominjući još jednom da će se pratiti vremenska prognoza.

”Ovo je prvi put da su se u odluci složili ravnatelji, roditelji, sindikat i ministar”, rekao je Lauš.

Podsjetimo, ranije su ravnatelji i sindikati iznijeli uvjet pod kojim je moguća odgoda nastave.

”Dakle jedini uvjet je da se nastava nadoknadi za vrijeme proljetnog raspusta. Za vrijeme proljetnih praznika djeca neće ići u školu na Veliki četvrtak i petak, u subotu, nedjelju i ponedjeljak. Trebali su ostati još četiri dana, međutim onda bi trebali nastavu početi četvrtkom i tu bi mogli nadoknaditi ovo što bi sada izgubili”, rekao je Lauš dodajući kako će se ovaj prijedlog dati ministru i Udruzi roditelja.

”Mislim da je ovo jedino rješenje da napravimo dobar posao za djecu, jer je sada prehladno, a i da se nastava ne gubi”, zaključuje Lauš.

(www.bljesak.info)

29 komentara

 • Vani je ledeno,djecu ne bi trebali ni pustati u skolu po ovakvim minusima u ZHŽ,a kad se razboli boli briga drzave za dijete.A i fratar jedan mi je rekao da do 12.1 traje blagoslov kuca i kako da neki od fratara budu na oba mjesta?

 • A sta im znaci do srijede bar cijeli tjedan jer je nladno a ima dijece da ji vec boli a i mogucnost je da ji se jos razboli na ovakom ledu

 • a ovi iz hnž su kasnije startali, a opet će isto završit nastavu kad i naša djeca iz zhž. treba se odgodit. u učionicama je hladno i kad nije ovakva ekstremna hladnoća. plus sezona gripe je. svugdje oko nas je odgođeno. i sad mi trebamo nešto glumatat.

 • Ukoliko se nastava ne odgodi,ja svoje dijete necu slati u skolu,hladnoce su prevelike.Ako su u hnž-u odgodili nastavu,trebaju i kod nas jer je kod nas jos i hladnije.Nadam se da ce do sutra odgoditi nastavu jer su i drzavni zavodi izdali upozorenje da bi bilo pozeljno ne izlaziti iducih dana…

 • HNŽ je pocela sa nastavom 10 dana iza ZHŽ i sad su odgodili sto je i normalno za ovakve uvjete samo nasi glume budale a skole se nisu grijale vec dva tjedna ima da nam svi budu bolesni

 • Ukoliko se nastava ne odgodi,ja svoje dijete necu slati u skolu(gripa vec vlada,a po ovoj hladnoci mogucnost da se razboli je jos veca),hladnoce su prevelike,danas je najvisa dnevna bila -5,a sutra ce jutarnje temperature biti i nize od -15,a i dnevne ce biti jos nize od danasnjih,tako da mislim ako su u hnz-u odgodili nastavu,trebali bi i kod nas jer su kod nas temperature jos i nize.Nadam se da ce se nastava odgoditi jer su drzavni zavodi najavili da ce se hladnoca nastaviti i iduci tjedan,a i bilo bi pozeljno ne izlagati se previse hladnoci…

 • Mene je osobno strah prevrtanja autobusa, letenja crijepova i sl.predmeta, mraza, lomova, otapanja ledenica s fasada, gurkanja djece medjusobno na led, klizanje po ledu. Prehlade i gripe me nije toliko strah koliko svega gore navedenog. U slucaju ne daj Boze nezgode, tko ce za to odgovarati?
  HNZ je ove skol. god. startala kasnije s nastavom, ali opet su udovoljili zahtijevima roditelja i njihove djece.
  ZHZ ne mora imati proljetne praznike. Dovoljni su samo veliki dani jer se ionako iza tih praznika djeca previse opuste.
  Na ustrb tih praznika omogucite djeci jos tjedan dana raspusta jer su nam njihova sigurnost i zdravlje na 1. mj.
  Bar bi trebali biti.

 • Hladno u skolu a dica mogu n blidinje i kupres….upalite grijanje u nedilju i u ponediljak ce biti toplo. Pita li iko kako je meni raditi

 • Ništa odgadjat ta učitelji svakako ništa ne rade, Evo dica mi glavu probiše u kuči ne mogu u kume prić na kavu 2-3 sata da se informišem

  • Poslat djete da mi sjedi u ledari 5, sati.
   Pa ajmo svi sutra ne paliti grijanje pa vidit kako je, a grijemo svaki dan. Nije se radilo 2 sedmice. Vani nosi a oni ne odgadjaju. Kad zahvati epidemija gripe i nastavnike i ucenike i jos ti to donesu i kuci neces na kraj.
   Odgodite vise ako boga znate. Pa nije smak svijeta ako se odgodi do 15.
   Usparat cete i vi i na toplom i vozarini i na ostalim dadzbinama.

 • Temperatura -8 u 12. 50, subota, i nek bude u ucionici za 20 stupnjeva vise narednih dana. Vise ne moze jer se dugo nije grijalo, a temperature bile niske. Pa sjedite vi na 12 stupnjeva 5, 6 sati!
  Odgodite vise!

Komentiraj: