Od ožujka povoljni stambeni krediti za mlade?

Povoljni stambeni krediti za mlade u Federaciji BiH mogli bi biti dostupni već od ovoga ožujka, piše današnje bh. izdanje Večernjega lista.

Kako se navodi, Vlada Federacija BiH i Union banka u državnom vlasništvu planiraju izdvojiti po 10 milijuna maraka za tu kreditnu liniju.

Rade se posljednje dorade odluke i ta kreditna linija uskoro će biti dostupna mladim ljudima. Ovim projektom Vlada FBiH želi poslati poruku kako želi pomoći mladima da ostanu u BiH te tu žive i rade, izjavila je za Večernjak federalna ministrica financija Jelka Milićević, prenosi Fena.

Za pojedini stambeni kredit moći će se dobiti do 150.000 maraka. Rok otplate je do 20 godina, a fiksna kamatna stopa iznosit će 2,99 posto.

Kredite će moći uzimati mladi do 40 godina starosti. Oni mlađi od 35 godina neće morati plaćati naknadu za odobravanje kredita, dok će troškovi obrade biti naplaćeni osobama od 35 do 40 godina starosti.

Kako najavljuju iz federalne vlade, krediti će se ravnomjerno distribuirati diljem Federacije BiH.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Možda da se daje kredit od 40 godina pa naviše bilo bi kandidata koji idu otišli.
    A da ima i ovi Mladi po javnim i državnim institucijama,Elektro to je za njih.

  • Da je srbijanska diplomacija nešto uspješna, pa baš i nije. To da je uspješnija od hrvatske i nije neki kriterij niti ju to svrstava uz pridjev “uspješna”. Pa izgubili su sve bitke i sve ratove koje su vodili i vojno i diplomatski. Vojne bitke se ne mogu odvajati od diplomatskih jer su sve to jedne te iste bitke. Vučićeva bahatost je klasični srbijanski spin za domaću publiku kod koje važi isključivo da je argument sile jači od sile argumenta. To što se hrvatska tzv. diplomacija nikada u zadnjih sto godina nije znala prilagoditi i suprostaviti srbijanskoj i srpskoj bahatosti, oholosti, nedmjenosti, dociranju i posvemašnjem nametanju svoje agende kao jedine istinite i ispravne, ju ne opravdava, ali je shvatljiva s obzirom na način kadroviranja nekvalitetnih i nekompetentnih ljudi skučena kapaciteta, znanja i obrazovanja gdje je imenovanje Blažekovića za konzula RH u USA klasični hrvatski mazohizam, licemjerje i nepoštivanje zemlje domaćina koju se tim činom vrijeđa više nego što ju je uvrijedio sam budući konzul. Poruka pljuske koju šaljemo USA ovim debilnim potezom imenovanja osobe na granici za psihijatrijsko promatranje će iznjedriti kontra poruku koja ako bude i najnježnija će izgledati kao kada slon “nježno” prignječi muhu, jer muhu šaljemo da sleti na ono na što je muhi najdraže sletjeti, a to su g’vna. Kada nas ta g’vna poseru po glavi ponovo ćemo kukati kako nas nitko ne voli i kako nam nitko nije sklon. Samo iz ovoga poteza Vučić može naučiti kako se ne treba ponašati, jer neinteligentno kopiranje hrvatskih neinteligentnih diplomatskih poteza te ne čini automatski inteligentnim, ali te ne čini ni glupim poput Hrvata.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.