Od lipnja 2018. let Zagreb – Mostar

Croatia Airlines će u ljeto sljedeće godine nakon dvadesetogodišnjeg prekida ponovo pokrenuti letove na relaciji Zagreb – Mostar.

Pregovori između ove kompanije i Hercegovačko-neretvanske županije započeli su u rujnu, a iako tek predstoje dogovori oko rasporeda letenja, očekuje se da će linija startati u lipnju sa najmanje dva leta tjedno, piše EX-YU Aviation News, a prenosi Biznisinfo.ba.

U tu svrhu, Vlada Federacije BiH je donijela i odluku kojom je odobrila milijun KM za subvencioniranje pokretanja ove linije.

“Za subvencioniranje pokretanja nove redovne zračne linije koja bi povezala Aerodrom Mostar s Međunarodnom zračnom lukom Zagreb, koja predstavlja značajno prometno čvorište, predviđeno je 1.000.000 KM. Subvencioniranje pokretanja ove linije bazirano je isključivo na pokrivanju troškova prijevoznika radi njene rentabilnosti i kontinuiteta”, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Posljednji letovi između Zagreba i Mostara bili su u ljeto 2006, kada je tu liniju održavala triput tjedno ugašena bh. kompanija B&H Airlines u saradnji sa Croatia Airlinesom. Nakon što se hrvatska kompanija povukla iz ovog aranžmana letovi su ugašeni.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Prije 30 godina smo letili MO-ZG, sad se, kao, trebamo diviti. Sramota, Croatia Airline je imala prije par godina pokusaj, ali su karte bile preskupe 204 EUR, jer je medjunarodni let. Konacno su se dogovorili da treba i ova linija. Politika i dogovori, koji se sporo ostvaruju su unistili mostarsku zracnu luku. A glavni je hdz. Ima tu prste i SDA i SDP. Neizrecno, ostavljeno, nedefinirano, nejasno, neuradjeno…i tako od rata, pa da sada. Sve su pustili da pada. Daj Boze da i ovo opstane. Na koncu, ovo je pozitivna vijest.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.