Od danas na području FBiH stupaju na snagu ove naredbe i preporuke – Jabuka.tv

Od danas na području FBiH stupaju na snagu ove naredbe i preporuke

Od danas na snagu stupa nekoliko naredbi i preporuka koje je Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva donio u petak.

Između ostalog, naređuje se stožerima da u suradnji sa županijskim ministarstvima osiguraju rad ugostiteljskih objekata na području županija ne duže od 24:00 sati.

Krizni stožer je također naredio striktno poštovanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine. Također, naređuje se inspekcijama kontinuirano kontroliranje provođenja naredbe vezane za preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

Traži se od uprava policije i mjerodavnih tužiteljstava brzo postupanje po podnesenim kaznenim prijavama. Također, naređuje se kriznim stožerima da na osnovu procjene podnesu zahtjev policijskim organima za zabranu održavanja svakog onog skupa za kojeg procijene da bi mogao ugroziti život i zdravlje ljudi.

Naređuje se kriznim stožerima da u suradnji s ministarstvima osiguraju obustavu posjeta u ustanovama socijalne zaštite koje zbrinjavaju i smještaju starije osobe, kao i u drugim ustanovama na području županija  što uključuje i obustavu izlazaka štićenika iz ovih ustanova.

Zadužuju se županijske i općinske inspekcije da Kriznom stožeru Federalnog ministarstva zdravstva odnosno kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva dosatavljaju izvještaje o pojačanom inspekcijskom nadzoru svih inspekcija, a u cilju kontrole provođenja naređenih mjera i sprječavanja širenja COVID-19 na području svoje jurisdikcije.

Dozvoljava se županijskim stožerima štabovima uvođenje i restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u kantonu odnosno općini uz obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Ostatak naredbi, ali i preporuke možete pročitati na ovom linku.

Nove naredbe i preporuke

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.