Očekuje se drastičan pad temperature zraka, snijeg će zaobići južnu Hercegovinu

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme.

U noći na petak se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će u Bosni uvjetovati većinom snijeg i susnježicu, u sjevernim područjima i kišu. Vjetar slab, prijepodne južnog i jugozapadnog smjera, poslijepodne u skretanju na sjeverni i sjeveroistočni smjer. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13 stupnjeva.

U BiH u petak veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuje snijeg i susnježica, u sjevernim područjima Bosne i na jugu Hercegovine kiša. Poslijepodne prestanak padalina i postupno smanjenje naoblake. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -3 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 6 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 5 do 10.

U BiH u subotu će biti više sunčanog vremena prijepodne. Poslijepodne nova naoblaka sa zapada u Bosni i Hercegovini će u noći na nedjelju uvjetovati obilnije padaline. Na jugu Hercegovine se očekuje kiša, u ostatku zemlje snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, prijepodne sjevernog i sjeveroistočnog smjera, poslijepodne u skretanju na istočni i jugoistočni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -4 stupnja, na jugu Hercegovine od -5 do 0. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 3 stupnja, na jugu Hercegovine od 3 do 7.

U BiH u nedjelju će biti oblačno. U većem dijelu zemlje se očekuje snijeg, na jugu Hercegovine kiša. Doći će do formiranja sniježnog pokrivača, većinom od 5 do 15 centimetara, u zapadnim područjima Bosne i u Krajini i do 25 centimetara. Najmanje padalina u istočnim područjima Bosne. U Hercegovini očekivana količina padalina je od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. Vjetar jak, očekuju se i olujni udari, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između -5 i 0 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 2 do 5. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -3 i 1 stupnjeva, na jugu Hercegovine od 4 do 7.

U BiH u ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni će padati snijeg, u Hercegovini bez padalina. Snijeg nije obilan. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između -10 i -5 stupnjeva, na jugu Hercegovine od -6 do -1. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -8 i -3 stupnja, na jugu Hercegovine od 2 do 3.

Narednog tjedna se očekuje veliki pad temperatura zraka, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.