Obveznici fiskalizacije dužni do 31. listopada završiti postupak fiskalizacije

Porezna uprava Federacije BiH podsjeća sve obveznike fiskalizacije da su dužni do 31. listopada ove godine završiti postupak inicijalne fiskalizacije i fiskalni uređaj staviti u funkciju evidentiranja prometa.

Nakon 31. listopada Porezna uprava FBiH će intenzivirati kontrole svih obveznika fiskalizacije koji su dužni da se fiskaliziraju u skladu sa odredbama Zakona o fiskalnim sustavima i za sve obveznike fiskalizacije koji ne budu poštivali zakonom propisane obveze izricat će novčane kazne.

Visina novčanih kazni se kreće od 2.500 KM do 20.000 KM za pravna osobe – obveznike, zatim od 1.000 KM do 3.000 KM za odgovorne soobe u pravnim osobama i od 3.000 KM do 10.000 KM za poduzetnike.

Prema podacima kojima raspolaže Porezna uprava FBiH, dosad je fiskalizirano više od 50 posto obveznika fiskalizacije.

U posljednjih nekoliko dana uočen je intenzivniji priliv zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od obveznika fiskalizacije. Dosad je podneseno ukupno 36.908 zahtjeva za inicijalnu fiskalizaciju od čega je fiskalizirano 35.833 uređaja.

“Upozoravaju se obveznici fiskalizacije da su obvezni evidentirati promet putem fiskalnih kasa i izdati fiskalne račune što je i cilj uvođenja fiskalizacije u Federaciji BiH”, navodi se u priopćenju za javnost iz Porezne uprave FBiH.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • SVE JE TO UREDU VI HOĆETE FISKALIZACIJU JER JE NETKOM PALO NA PAMET I IMA PROVIZIJU OD TOGA…JESTE LI SE ZAPITALI KOME ĆEMO MI OBVEZNICI IZDAVATI RAČUNE AKO SU NAM RADNJE PRAZNE I NEMA U NJIMA POTROŠAČA

  • ako jedan stand koji ima 30.000hiljada maraka robe nije duzan biti prijavljen a radnja koja ima 10,000hiljada maraka roibe mora biti prijavljena onda se pitam kuda vodi ova inspekcija izgleda 200 u đep i nismo se sreli

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.