Obustavljen javni prijevoz u FBiH – Jabuka.tv

Obustavljen javni prijevoz u FBiH

Federalni stožer civilne zaštite na današnjoj sjednici u Sarajevu donio je naredbu o obustavljanju linijskog, vanlinijskog i željezničkog javnog prijevoza u Federaciji, s izuzetkom registriranih taksi prijevoznika uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

Te mjere podrazumijevaju zaštitnu opremu za vozača koja uključuje masku, rukavice i naočale, te obavezno provođenje dezinfekcije vozila nakon svake izvršene usluge.

Direktor Fedralne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je na pres-konferenciji nakon sjednice da je stožer naredio i obustavu rada trgovina u Federaciji, uz određene izuzetke.

Naredba se ne odnosi na trgovine prehrambenih i higijenskih artikala, ribarnice, ljekarne, poljoprivredne ljekarne i trgovine veterinarskih i medicinskih proizvoda, benzinske pumpe, kioske, pekare, kemijske čistionice, trgovine ortopedskih i drugih pomagala, trgovine dječije opreme, trgovine hrane za životinje, trgovine građevinskog, vodo i elektro materijala, logističke i distributivne centre hrane, pića i higijenskih proizvoda, te veledrogerije, pojasnio je Solak.

Dodao je da se obustavlja i rad otvorenih tržnica i tržnih prostora oko prodajnih objekata osim otvorenog prostora s poljoprivredno-prehrambenim proizvodima, uz osiguranje protoka kupaca na način da bude omogućena potrebna socijalna distanca od namjanje 1,5 metara i poštivanje svih ostalih higijensko-epidemioloških mjera.

Solak je naveo da je donesena i naredba o stavljanju pod zdravstveni nadzor i izolaciju za vrijeme trajanja mjera pritvora i kazne zatvora, te da je naređeno uspostavljanje trijažnih punktova sa sanitarnim upitnicima na ulazima u zdravstvene i socijalne ustanove.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.