Obratili se Plenković i Milanović: Najjači potres u posljednjih 140 godina

Potres je bio jačine 5,5 po Richteru, najjači je u zadnjih 140 godina, rekao je upravo premijer Plenković te je pozvao ljude koji su ispred svojih zgrada da drže razmak i ostanu mirni.

Pozivamo sve građane na oprez. Mi ćemo za sada preporučiti da svi budu izvan zgrada, dodao je.

U ovom trenutku razvidno je da postoje brojna oštećenja na zgradama. Pozivamo sve građane na oprez. Preporučit ćemo da većina sugrađana, bez obzira na to što je hladno, bude ispred svojih zgrada, rekao je, prenosi Index.hr.

Nema potrebe za panikom i velikim odlascima na benzinske crpke, nego da se drži razmak upravo onako kako je bila preporuka Stožera civilne zaštite zbog epidemije koronavirusa.

Imamo dvije krizne situacije koje su kontradiktorne. Molimo sve građane da pažljivo slušaju naputke stožera koji će biti i za jednu i za drugu krizu dvaput dnevno u razdoblju pred nama, poručio je Plenković.

Istaknuo je da stručnjaci pregledavaju zgrade te da u ovom trenutku nitko sa sigurnošću ne može znati koliko su oštećene pojedine zgrade, osobito one starije, dok su one nove vjerojatno čvršće.

Dva snažna potresa pogodila Zagreb

U svakom slučaju, moramo svi biti na oprezu i jedinstveni. Apeliram na sve građane da zadržimo pribranost. Sve službe će raditi koordinirano i putem medija ćemo vas izvješćivati o sljedećim koracima, rekao je premijer.

Oko 15 sati će biti idući sastanak državnog vrha te će tada znati više.

Rekao je da će raditi da se što prije osposobe prometnice, a fokus je i na zdravstvenim ustanovama.

Milanović: Slušajte vijesti

Predsjednik Republike Zoran Milanović građanima je poručio da slušaju vijesti i informacije od nadležnih, a to je u ovom slučaj Stožer civilne zaštite.

Oni postoje upravo radi ovakvih situacija. Sve drugo što slušate u javnosti možete zanemariti, rekao je Milanović.

Više informacija bit će nakon 15 sati.

(www.jabuka.tv/FOTO: Hina)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.