Obrađeno oko 80 % glasačkih listića: Stigli novi rezultati u Mostaru – Jabuka.tv

Obrađeno oko 80 % glasačkih listića: Stigli novi rezultati u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo BiH obradilo je oko 80 % glasačkih listića u izborima za Gradsko vijeće Grada Mostara te objavilo nove podatke o broju glasova stranaka, no ove rezultate treba uzeti s rezervom jer je najavljano ponovljeno brojanje glasova u 70 biračkih mjesta.

U 17 sati na stranici SIP-a izašli su novi ažurirani podaci o broju glasova pojedinih stranaka, kako na općoj gradskoj listi, tako i u ostalih šest gradskih područja.

U Gradskom vijeću Grada Mostara bi jedna ili dvije ruke mogle biti presudne za eventualnu nadpolovičnu većinu, važnu za treći krug u izbora gradonačelnika, a ujedno presudne i oko toga hoće li gradonačelnik Mostara biti Hrvat Mario Kordić ili bošnjački kandidat Zlatko Guzin.

Na razini grada vodi HDZ BiH s 13.263 glasova ili 35,48 %. Druga je “Kolacija za Mostar 2020″ okupljena oko SDA 11.262. glasova ili oko 30,13 %. Treći je BH Blok SDP-a i Naše stranke s 4.691 glasom ili 12,55 %, a četvrta je Hrvatska republikanska stranka s 2.760 glasova ili 7,38 %, a kao peta je srpska Koalicija “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” s 1.776 glasova ili 4,75 %.

Ovih pet listi s razine grada ulaze u vijeće, samo još je teško procijeniti kome će koliko mandata pripasti, osim da je srpskoj listi izgledan jedan mandat, a i HRS-u koji bi u gradskim područjima Zapad i Jugozapad dobiti još po jedan.

Podsjećamo kako opća gradska izborna jedinica nosi 13 mandata, GP Jug, GP Sjever i GP Jugoistok po dva, GP Zapad četiri, GP Stari Grad pet mandata te GP Jugozapad 7 mandata što ukupno daje 35 mandata u Gradskom vijeću.

Nove rezultate možete vidjeti u našoj galeriji.

SIP naredio: Ponovno brojanje glasova u Mostaru na 70 biračkih mjesta

(www.jabuka.tv)


18 komentara

 • Šta su sve poturice probali i opet ništa. Definitivno najnesposobniji narod svijeta. Ako vole ovu zemlju najbolje da je oni napuste i u kolonu pješke sa svojima. Ovako samo zagađuju okoliš

 • Ni kad misliš da si pobijedio ne pobijediš. Prerano je još za slavlje i obmanjivanje naroda. Dobro bi bilo malo se matematički baviti sa ovim rezultatima koje trenutno imamo na raspolaganju.Svi željni vlasti kalkulacije se prave veliki vođa ispada iz kombinacija najveće osvježenje Irma koja zaslužuje titulu gradonačelnica.

   • To ona što se trudna nalijevala šampanjcem na korona party “građanske” opcije 🤣🤣 ako su vam svima takve majke bile jasniji mi je vaš nedostatak intelekta
    Koliko je ta velesila osvojila mandata? Jeste mislili ali nećete i to ukrasti osmanlijska pseta jedna. Samo krasti znate bili Osmanlije bili bivše islamske komunjare koji još ua Titom kmeče.
    Kordić za ljepši Mostar! Dobit ćete i vi što god ne sekiraj se, bit će vam ljepše živjeti

 • Dajte ideje kako da bude bolje svima u Mostaru i da se dobro zivi a ne da trujete ljude.Ko ce gore komentarisati od toga nema nista samo tezi gori zivot za sve.

 • Na nemojte se sekirati HDZ i SDA sve su dogovorili i vlast i gradonačelnika,njima je bilo bitnije da što slabije prođu druga koalicija i HRS i da imaju što manje vijećnika,a ova huka ,buka je iscenirana….

  • Je li to ista ona teorija kao ona da će HDZ poletjeti u vlast u federaciji pa je evo nema?! HDZ je jedini pravi branik u borbi protiv majorizacije. Ostali su svi amateri. Nikoga se nije rušilo koliko HDZ i Čovića a on danas jači nego ikad, samo mu preglasavanjem kao s Komšićem i ovakvom smicalicama mogu pokušati nauditi. Mrzili ga vi ili ne ali ga morate poštovati

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.