Objekt u Gabela Polju nalazi se u BiH, novinare Indexa očekuje kazna

Velika bura podigla se oko (ne)legalnog prelaska granice BiH i Hrvatske između Gabela Polja i Metkovića.

Novinari hrvatskog Indexa objavili su kako su prelazili državnu granicu kroz objekt Dalmata JuraShop iako im je vlasnik objasnio da se cijeli objekt nalazi u BiH.

Odgovor smo potražili u Graničnoj policiji BiH:

Spomenuti objekt, pa samim tim i svi ulazi i izlazi iz istoga, nalazi na teritoriju BiH, u blizini ulice koja je Sporazumom o pograničnom prometu između BiH i RH određena kao prijelazno mjesto. Samim time, u navedeni objekt mogu ući samo osobe koje se već nalaze na teritoriju BiH

Svi građani kojima su izdane pogranične propusnice mogu nesmetano prelaziti državnu granicu cijelom dužinom ulice, odnosno prijelaznog mjesta, dok se sukladno važećim propisima sankcioniraju ostale osobe koje nezakonito prijeđu državnu granicu, izjavila je za portal Jabuka.tv glasnogovornika Granične policije BiH Franka Vican.

Kako neslužbeno doznaje portal Jabuka.tv iz policijskih izvora, novinare Indexa očekuje prekršajna kazna zbog nelegalnog prelaska državne granice.

Uđete kroz trgovinu kod Metkovića i možete izaći u BiH

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Kaze Juko.kakve su skaline protupožarne kod Tompsona a nisu nepokretne nego prenosne.to moj nepismeni pape zna a Hr.Milicija nezna

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.