Krenulo poskupljenje kave u Hercegovini

O poskupljenju kave u Hercegovini priča se već mjesecima, a u nekim gradovima već je ”skočila” dok se u ostalim očekuje isto.

Kava je poskupjela za 50 feninga u Gradskoj kavani u Ljubuškom, kao i u kafićima u središtu grada. Razlozi su svima jasni; poskupjela je nabavna cijena kave, ali i svega ostaloga. Riječ je o lančanom poskupljenju koja nas pogađaju proteklih mjeseci, izjavio je za portal Jabuka.tv direktor hotela Bigeste, u sklopu kojeg se nalazi Gradska kavana, Stjepan Primorac.

Espresso ćete umjesto 1,5 KM sada platiti 2 KM, a bijelu kavu umjesto 2 platit ćete 2,5 KM, a u nekim kafićima i 3 KM s obzirom da su još otprije ”držali” cijenu bijele kave na 2,5 KM.

Kako doznajemo, kilogram kave za ugostitelje sada se kreće između 40 i 60 KM, ovisno o proizvođači i kvaliteti dok se ranije prosječna nabavna cijena kilograma kave kretala oko 25 KM.

Direktor Primorac kazao nam je da je moguće i poskupljenje hrane u restoranima, barem što se tiče restorana Stella koji se nalazi u sklopu hotela Bigeste.

Znamo svi da je cijena kilograma piletine poskupjela, a također je poskupjelo i ulje. Tako sada kanistar od 20 litara ulja za restoran plaćamo preko 80 KM dok je cijena donedavno iznosila 40 KM. To su strašna poskupljenja. Još nismo odlučili dirati cijene, a ako ne popravi situacija, onda ćemo biti primorani dignuti cijene, rekao je za portal Jabuka.tv direktor hotela Bigeste iz Ljubuškog Stjepan Primorac.

U Širokom Brijegu espresso kavu i dalje možete piti za marku i pol, no ne još dugo.

Kava je u Gradskoj kavani i dalje 1,5 KM, ali poskupljenje u skorije vrijeme je neminovno, možda poslije Nove godine, potvrdio je za portal Jabuka.tv direktor širokobriješkog hotela Park Zvone Vranjković.

Cijenu kave nisu korigirali ni preostali kafići u Širokom Brijegu, no sve je očiglednije da će uskoro poskupjeti za pola marke.

Nekoliko vlasnika kafića u Mostaru najavilo je poskupljenje espresso kave s 1,5 KM na 2 KM. Iako se pričalo da će cijena ići gore od 1. studenog, izgledno je da će se skuplja kava u Mostaru piti od 1. siječnja 2022. godine.

Kako je doznao portal Jabuka.tv, u Grudama, Posušju, Čitluku i Čapljini cijena kave u kafićima je i dalje ista, no pretpostavlja se da će uskoro lančano poskupjeti.

(www.jabuka.tv)

51 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.