Objavljen cijeli transkript koji bi mogao srušiti Trumpa

Donald Trump Twitter tvitanje
Iz transkripta razgovora predsjednika SAD-a Donalda Trumpa i predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, kojeg je objavila Bijela kuća, vidljivo je da je Trump od Zelenskog tražio da mu pomogne pokrenuti istragu o korupciji kako bi iskopao potencijalno “prljavo rublje” bivšeg potpredsjednika i njegovog glavnog rivala na predstojećim izborima Joea Bidena.

Dosta se govori o Bidenovom sinu, o tome da je Biden zaustavio istragu i mnogi žele saznati o čemu se radi pa što god možete poduzeti s glavnim državnim odvjetnikom – bilo bi sjajno.

Biden se okolo hvalio da je zaustavio istragu pa ako možete to istražiti. Meni to zvuči užasno, riječi su Donalda Trumpa navedene u transkriptu razgovora dvaju predsjednika od 25. srpnja u trajanju od točno pola sata.

Sljedeći državni odvjetnik, koji će 100% biti “moj čovjek” i kojeg će parlament imenovati u rujnu, pozabavit će se tim slučajem, odgovara ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij Trumpu u razgovoru iz srpnja.

Ovaj potez stigao je dan nakon što je najavljeno da će Zastupnički dom pokrenuti istragu koja bi mogla dovesti do opoziva Donalda Trumpa.

Zastupnički dom koji kontroliraju demokrati ispitat će je li Trump tražio pomoć Ukrajine kako bi ocrnio bivšeg potpredsjednika Joea Bidena koji trenutno ima najviše izgleda postati predsjednički kandidata demokratske stranke na izborima 2020. godine, rekla je Pelosi.

Danas objavljujem da Predstavnički dom kreće sa službenom istragom za opoziv (impeachment). Predsjednik mora snositi odgovornost. Nitko nije iznad zakona, rekla je Pelosi.

Kongres pokreće istragu koja bi mogla dovesti do opoziva Trumpa

Razlog je upravo izvještaj koji Trumpa tereti da je tražio pomoć Ukrajine kako bi napao političkog protivnika Joea Bidena.

Sve se zakompliciralo zbog sina Joea Bidena. Hunter Biden bio je član nadzornog odbora tvrtke Burizma Holding, koja istražuje plin u Ukrajini. Vlasnik Burizme bio je blizak Viktoru Janukoviću koji je otišao s vlasti nakon velikih prosvjeda 2104. Odlazak Janukovića motivirao je tadašnjeg predsjednika SAD-a Baracka Obamu da ojača veze s novom – prozapadnom administracijom, a u tome je veliku ulogu imao Joe Biden.

Uskoro su se pojavile sumnje da je njegov sin Hunter koristio svoj utjecaj kod oca kako bi tvrtka u kojoj je bio zaposlen i koja se bavila eksploatacijom prirodnog plina na Krimu dobila naklnost Obamine adminsitracije. Zbog svega je u Ukrajini i pokrenuta istraga koja je nedugo zatim odbačena. Trump je u telefonskom razgovoru jasno tražio da se istraga ponovno pokrene, a ukrajinski predsjednik jasno je dao do znanja da to namjerava učiniti.

The Wall Street Journal objavio je da je Trump “otprilike osam puta” zamolio predsjednika Ukrajine da surađuje s njegovim osobnim odvjetnikom Rudyjem Giulianijem na istrazi o Hunteru Bidenu.

Demokrati u Zastupničkom domu optužili su Trumpa i Giulianija da su, u zamjenu za vojnu pomoć, pokušali primorati Ukrajinu da pokrene “politički motiviranu” istragu o Bidenovu sinu što bi moglo predstavljati “nevjerojatnu zloupotrebu vlasti”.

OVDJE možete pročitati transkript razgovora objevljenog na stranicama Bijele kuće.

(Hina)

 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.