Obilježena 24. godišnjica stradanja 33 hrvatska civila u Grabovici

Tragedija u Grabovici dogodila se u noći s 8. na 9. rujna 1993. godine kada su pripadnici Armije BiH ubili 33 hrvatska civila, među kojima je najmlađa žrtva Mladenka Zadro imala četiri godine, a najstarija Marko Marić 87 godina.

Povodom 24. godišnjice stradanja danas su položeni vijenci ispred lokalnog spomen obilježja. Vijence su položili i najviši politički predstavnici hrvatskog naroda u BiH, a na mjesnom groblju kasnije je služena misa, javlja Pogled.ba.

Udruženja hrvatskih stradalnika “Grabovica ’93” još uvijek traži 17 tijela stradalih te apeliraju na nadlažne da urade više po ovom pitanju.

Blagoslov Križnog puta, a kasnije i Svetu misu predvodio je mostarsk-duvanjski biskup Ratko Perić.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Poginuli Hrvatski civili u Grabovici ,nema vojnika ,a na dvakom drugom Hrvatskom stratištu ginuli su i vojnici HVO čuvari sela ,Grabovica je posebna znam da su tada Grabovicu “štitili “Alijini tzv. neposlušnici YUke Prazine Sarajevski speci-narkomani ,da skratim makli se da Sefer i Zuka odrade posa ,molim prijavite komentar

    • Što ćeš prijavljivati? Sefer Halilović glavni je ktrivac za ovaj zločin. Ali, Haški sud ga je oslobodio i pokazao koliko je to prljava institucija. Da nije možda netko pomislio da će bh sudovi kazniti krivce? E tu se zahebo. Bh sudovi siu kadijski turski sudovi. Neće oni ništa protiv muslimanskih zločina. A politika i mediji ih štite. U javnost proturaju floskulu da “armija bih” nije činila zločine. Šugava je ovo država, zato će je i nestati. Jedva čekam!

  • Njih stite janjicari boljsevici u Mostaru! A vecinom su hrvati sumnjive prošlosti i bisnjaci koji ustvari su jugosloveni. BiH ce biti zemlja kad se budu pitali savjesni ljudi nacoje hr nacije boš i nacije srb

Komentiraj: