Obilježen Dan Gimnazije fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu

Na današnji dan, 4. listopada 1924. godine, položen je kamen temeljac današnje zgrade Gimnazije fra Dominika Mandića na Širokom Brijegu.

Prigodni program obilježavanja obljetnice Dan Gimnazije fra Dominika Mandića započeo je svečanom sjednicom Nastavničkoga vijeća na kojoj je uvodnu i pozdravnu riječ imao ravnatelj Gimnazije Miro Bošnjak. Ravnatelj Bošnjak osvrnuo se na proteklo školsko razdoblje gdje je istaknuo mnogobrojne uspjehe svojih učenika, bilo da je riječ o sportskim natjecanjima, matematičkim, literarnim i svim ostalima u kojima su ostvareni vrhunski rezultati. “Time smo dokazali da smo jedna od najboljih škola koje rade i djeluju prema hrvatskom nastavnom programu, rekao je između ostalog ravnatelj Bošnjak.

Gimnazija fra Dominika Mandića trenutno broji 572 učenika raspoređena u 23 odjela, dok je u prvi razred školske godine 2017./18. upisano 144 učenika. Materijalno stanje u školi popravilo se zahvaljujući projektu koji je realiziran u suradnji sa Srednjom strukovnom školom koja je bila nositelj istoga. Tim projektom škola je opremljena novim namještajem. Uređeno je dvorište škole, a plan ga je još više srediti u idućem razdoblju kako bi se dovelo na zavidnu razinu.

Članove Nastavničkoga vijeća pozdravio je i gradonačelnik Širokoga Brijega Miro Kraljević koji je poručio kako su najveća vrijednost Širokoga Brijega njegovi ljudi koji su svojim znanjem i trudom stvorili određene vrijednosti. Pored gradonačelnika Kraljevića, sjednici je nazočio i predsjednik Gradskoga vijeća Vinko Topić.

U programu Svečane sjednice sudjelovali su i učenici. Glazbeni zbor škole svojim je nastupima uveličao proslavu, a kratkim igrokazom prikazani su isječci iz života fra Didaka Buntića. Na samom početku recitirana je pjesma Antuna Branka Šimića “Pjesma o jednom Brijegu“.

Prigodni program nastavljen je Svetom misom u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Jesu u rodbinskim ili drugim vezama s onim drugim u rodu koji su ih preko ravnatelja telefonski zaposlili u Gimnaziji jer da nije tako ne bi ravnatelji bili podobni decenijama biti ravnatelji.

  • Kad Miro izgovori dvije recenice da slice na nesto bit ce smak svijeta. Da se jedan covjek pojavljuje na svakom mjestu i govori a da nezna sastavit recenicu prosto izgleda nemoguce. Da mu neko sastav i on to nezna procitati . Toliko o gradinacelniku Sirokog Brijega. Sramota.

  • Može li bar Dan širokobriješke gimnazije proći bez ovakvih komentara. Nema čovjeka na svijetu koji bi se svima svidio i svima ugodio. Može li išta u Širokom bez politike. Čestitam svim zaposlenicima i učenicima njihov DAN.

  • Ima ovde drčine nekakve. Pola ih nije ni svjesno da debelo utječu na živote mnoge djece, kako u dobrom tako i u lošem smislu. Bog im svima dao razuma, pameti, blagosti i dobrote!!! I naravno, čestitke za vaš dan!!

  • Nisu svi učitelji sjajni ali djeca od dobrih učitelja mogu učiti dobre stvari a od loših vidjeti što ne žele i ne trebaju biti u životu. Sretan dan učitelja!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.