Obilježavanje 32. godišnjice raketiranja Širokog Brijega

Tužna 32. godišnjica zračnog raketiranja Širokog Brijega obilježit će se u nedjelju, 7. travnja.

Tog kobnog dana, 7. travnja 1992., dva zrakoplova Jugoslavenske narodne armije (JNA) raketirala su središte Širokog Brijega i usmrtila šestero stanovnika naselja Njivice.

U znak trajnog sjećanja na Božu Soldu (1953.), Jozu Hrkaća (1968.), Rajka Hrkaća (1968.), Mladena Hrkaća (1972.), Josipa Hrkaća (1978.) i Veselka Topića (1940.) u 9:45 sati bit će okupljanje kod Spomen ploče u Ulici Nikole Šubića Zrinjskog u naselju Njivice, a zatim u 10:00 sati kratka molitva, polaganje zajedničkog vijenca i paljenje svijeća.

Događaj je organiziran u koordinaciji Grada Širokog Brijega i udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Svečano otkrivena spomen-ploča Širokobriježanima stradalima u raketiranju

(www.jabuka.tv)

14 komentara

 • Kada se vidi da su prvi u BiH napadnuti Hrvati……. opet Boŝnjaci forsiraju da je na BiH izvrŝena agresija od strane Hrvata i Srba

 • Ovih nema nigdje na obljetnicamapoginulih branitelja, samo tamo di su kamere, to vam sve govori. Dodu u vrh Vrana ako se snima. Nazalost.

 • Da podsjetimo, drug Doobročinitelj je tada radio na održavanju tih zrakoplova. Bio je pravi drug i pravi komunist, duboko uvjeren i iskreno zabrinut.

 • Pokoj vjecni daruj im Gospodine, pocivali u miru Bozijem. 🕯️✝️
  Nikada nase ubijene, maltretirane, terorizirane, proganjane, silovane, oplackane, osakacene, ponizavane, za nas poginule nesmjemo zaboraviti. ❤️ 🇭🇷 🙏 🇭🇷❤️

 • Poginulima pokoj dusi.
  A postavlja se pitanje za politiku, predstavnike vlasti, je li ikada podignuta tuzba zbog ovog zlocina protiv civilnog pucanstva, jer je cilj bez ikakve dvojbe bilo stambeno naselje, bez ikakvih vojnih objekata. A ako tuzba nije podignuta, zasto?
  Poginuli mladi ljudi i njihove obitelji su zasluzile odgovor, to je najmanje sto im se moze dati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.