O uhićenju deset pripadnika HVO-a oglasio se i Odbor za branitelje HNS-a

Na izvanrednoj sjednici Odbora za branitelje Hrvatskoga narodnoga sabora (HNS-a) održanoj u utorak, 1. studenoga, povodom uhićenja deset pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane usvojeni su zaključci koje prenosimo u nastavku priopćenja.

Odbor za branitelje HNS-a BiH izražava zabrinutost povodom uhićenja pripadnika HVO-a u akciji koju su proveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) postupajući prema nalogu Tužiteljstva BiH na području Posavske županije, u kojoj su slobode lišili 10 pripadnika HVO-a, među kojima je i umirovljeni general Đuro Matuzović.

Odbor za branitelje HNS-a BiH posebno apostrofira trenutak kada je akcija uhićenja provedena, točnije, uoči velikoga katoličkoga blagdana Svih svetih, kada se posebno prisjećamo svih kolega branitelja koji su zaslužni za našu slobodu i opstojnost na ovim prostorima.

Na poseban način napominjemo kako je Domovinski rat bio obrambenoga karaktera te smo s time u vezi uvjereni u nevinost svih privedenih u jučerašnjoj akciji SIPA-e. Držimo simptomatičnim kako nitko nije priveden, procesuiran i osuđen za brojne zločine nad pripadnicima HVO-a i civilima hrvatske nacionalnosti, kao što su zločini počinjeni u Križančevu Selu, Buhinim Kućama, Bikošima, Maljinama, Bugojnu… i brojnim drugim stratištima hrvatskoga naroda u BiH.

S povjerenjem u rad pravosudnih institucija BiH i uvjerenjem u nedužnost privedenih pripadnika HVO-a očekujemo kako će odgovorni za sve počinjene zločine biti privedeni pred lice pravde i odgovarati za svoja zlodjela, a nedužni i oni koji nose odgovornost prema politički montiranim optužnicama biti pušteni svojim domovima i obiteljima, priopćeno je iz Ureda za informiranje HNS-a.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Danas je dušni dan,dan svih mrtvih duša,između ostalih i onih koji su poginuli tijekom domovinskog obrambenog rata,i tijekom drugog svjetskog rata,pa i oni koji su ubijeni u poraću…
  Da samo spomenem policajace Antu Valjana,Pericu Bilića,mladiće iz Travnika koje je ubio federalni partner ovih nakaza sa slike….Nažalost mogao bih nabrajat unedogled…Mogao bih nabrajati koliko nas je Hrvata ubijenih na pravdi Boga,i kolika je šutnja politčkog vodstva i koliki je kukavičluk hrvatskog političkog vodstva..I sami kao građani snosimo odgovornost,jer šutimo i podržavamo politku tzv.”europskog puta”. Ja kažem puta u propast…
  Izvolite Hrvati gledajte kako je jedno malo Orašje žrtvovano zbog srpsko hrvatskih odnosa,pa prije dva dana je bio vaš školovani i odmjereni Plenković skupa sa nekakvim vjerski osvještenim Stiereom,Čović ih pohvalio,i rezultat jasan:
  Pripadnici HVO-a Orašje u zatvor….A oni izrazili zabrinutost,e hvala vam hadezovci i narodni saboru na duševnosti…da još napomenemo da je jedino Orašje obranjeno od velikosrpske agresije,pa valjda zato što im nije uspio plan sad ih hapsimo!
  Vi ste najveća sramota hrvatske povjesti,veća čak i od Josipa Broza…On je pobio milijun Hrvata,a vi ih svakodnevno ubijate prodajuć ih i raseljavajuć…
  Čuj iz svojih udobnih fotelja sa državnim primanjima izrazili zabrinutost,jeli ćoro izrazio zabrinutost iz hrvatskog sabora,pa ajde odrecite se svojih mjesčnih primanja i platite jamčevinu za slobodu Hrvatskih ratnika….

  Podrška hrvatskoj braći u posavini!

 • strateški interesi njihove politike su
  -izlazak na Savu preko Orašja-kontakt sa Dunavskim slivom
  -izlazak u Neum-tko ima more graniči sa cijelim svijetom
  HRVATSKI NARODNI SABOR JE MEKA ČUNA

 • Imade vas mnogo ­ ta ko bi vas mogô
  Izbrojati,
  Svijeh znati?!
  Imade vas mnogo bogatih gospara,
  Sa srebrom i zlatom, milionim’ para.
  Dvori vam se velji u visinu dižu,
  Ali nikad, znajte, do neba ne stižu, ­
  U nebu je vječnost, u njima je nije,
  Vrijeme će da ih sve s prašinom skrije.
  Imade vas mnogo sivih sokolova!
  Riječi su vam jače od burnih valova,
  Al’ sokoli nikad ne puze, ne gmile
  Ni onda kad na njih jurnu groma sile,
  A vi znate, znate, oj “sokoli s riječi”,
  Puziti kô crvi, sred prašine leći,
  Ostaviti braću nek ih dušman tare,
  Samo da stečete “obećane dare”…
  Imade vas mnogo sa blagijem likom,
  E bi rekli: o zlu ne mislite nikom,
  E bi rekli: da ste s neba anđô pravi,
  Što istinu ljubi, koji boga slavi,
  Al’ u duši vašoj ništa drugo nije
  Do crnog demona, ­ tu se zlobno krije.
  Imade vas mnogo… Kakvijeh vas nema?!
  Ali vas je malo
  Kojima je stalo
  Do naroda svoga
  Tužna, paćenoga.
  Malo vas je, malo sa poštenja da se,
  Sa vrlina vaših imena vam glase;
  Malo vas je, malo na braniku prava,
  Malo vas je glava, ­
  Malo vas je, malo sa srcem u grudi,
  Malo vas je ­ ljudi!

 • Za ULTRANACIONALIZAM. Tako jednostavno, a tako sveobuhvatno, s guštom sam pročitao vaš komentar i jedino mogu reći da i ja dijelim zabrinutost!!! Naši vrli šupci politički čuvaju svoje privilegije! Poruke su jasne-Hrvati za vas ovdje nema mjesta?

 • Kako će iskazati građansku neposlušnost kada je ovo dogovoreno sa Dodom neki dan u BL. Posavina nije adze glasačka baza i zaboli velikoga vožda qur…a za njih. Sada se oglasio zadnji i pokušava popraviti PR lik i djelo. Ma tko je god činio zločine mora odgovarati i ne treba imati milosti prema takvima, ili pružiti im istu milost koju su takvi davali svojim žrtvama, s tim da se svakome mora pristupiti poštivajući načelo presupmcije nevinosti. Zašto bih ja, ili bilo tko drugi, stavio ruku u vatru za nekoga za koga ne znamo što je radio? Ovdje institucije trebaju preuzeti odgovornost, e sada nastaje problem druge vrste jer su institucije građne od političkih podobnjaka i poslušnika i Hrvati nemaju kapaciteta da se uhvate u koštac sa druga dva naroda. Sada bi svi sposobni jako dobro došli ali kako će kada se od njih stvaraju “unutrašnji neprijatelji” već punih 20 i kusur godina. To nam je naslijeđe adezea, druga vožda komorada čiriličnog i njegovih “40 razbojnika” koji prodadoše sve Hrvate sa 30-ak srebrenjaka, a sada bi drugi trebali vaditi vruće kestenje iz vrele vatre. Podarili smo svojih 4-5 najboljih godina mladosti za očuvanje kućnoga praga sa kojega su nas svim silama nastojali otjerati i jedna i druga strana, nekada odvojene, a nekada i skupa surađujući ili podmećući, što je za nas bilo i sada je jednako pogubno. Nešto nas pobiše, nešto nas raseliše, a sada nas i iseliše jer nismo podobni za nikakav posao ovdje, jednostavni nismo podobni.Moramo se boriti za koricu kruha da prehranimo vlastite obitelji i nemamo novaca da hodamo okolo poput ovih kupljenih, podobnih stranačkih uhljeba. Čovjek nas je zaboravio, nadam se da Bog nije, i dobro dođu nekada i ovakve situacije da se sjete i nas koji smo savijest, samo u ovakvim prigodama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.