Nudio policajcima 50 KM da ne plati kaznu od 100 KM i ne ostane bez vozačke

Vozač iz Šipova, inicijala S. P. (1966), ispitan je jučer u policiji u Jezeru, zbog sumnje da je namjeravao podmititi policajce.

Tijekom kontrole prometa, policija u Jezeru je zaustavila Audi kojim je upravljao osumnjičeni, a kojem je alkotestiranjem utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu u količini od 1,25 g/kg.

Kada je vozaču priopćeno da ja po Zakonu o osnovama sigurnosti prometa na putevima BiH za navedeni prekršaj predviđeno 100 KM novčane kazne, dva kaznena boda i 30 dana zabrane upravljanja motornim vozilim „B“ kategorije, te da će mu biti uručen prekršajni nalog, S.P. je policijskim službenicima ponudio novčanicu od 50 KM s ciljem izbjegavanja odgovornosti za počinjeni prekršaj, piše Fena.

Nakon što su mu policijski službenici rekli da je nuđenje novca kazneno djelo, te da će biti lišen slobode, on je sjeo u vozilo i udaljio se s lica mjesta.

Istog dana u jutarnjim satim S. P. je pronađen i ispitan u svojstvu osumnjičenog u prostorijama Policijske stanice Jezero.

Protiv njega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj za počinjena kaznena djela davanje mita u pokušaju i sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje, priopćeno je iz Policijske uprave Mrkonjić-Grad.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj: