Novo poskupljenje goriva u Federaciji BiH

Od sutra će u Federaciji Bosne i Hercegovini nafta poskupiti za pet feninga, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) Vahida Crnalić, viši samostalni referent za evidentiranje promjene cijena pri Ministarstvu trgovine Federacije BiH.

“U prošla dva tjedna su bila dva povećanja cijena. Tijekom ovog tjedna dobili smo zahtjeve za povećanjem cijena. Od sutra, točnije tijekom vikenda, će biti novo povećanje cijena nafte”, kazala je Crnalić.

Ovo će inače, biti treće poskupljenje nafte tijekom prethodnih 15-tak dana u FBiH.

“Ovo je treće povećanje cijena. Cijena će se povećati za pet feninga, tako da će cijena dizela biti 2,05 KM, a benzina 2 KM. Nekima će nova cijena nastupiti već danas, nekim sutra, nekima u nedjelju”, istaknula je Crnalić.

Nakon pojeftinjenja nafte na svjetskom tržištu prethodnih mjeseci, cijena naftnih derivata u pojedinim dijelovima BiH je u siječnju pala i na 1,75 KM. Međutim, nakon ponovnog poskupljenja na svjetskom tržištu, cijena nafte u BiH je porasla tijekom veljače i ožujka.

Prosječna cijena goriva u Bosni i Hercegovini početkom prosinca iznosila je 2,30 do 2,45 KM (1,17 do 1,25 eura).

(Anadolija)4 komentara

  • Barel nafte 45,35 dolara jeftiniji nego prosli tjedan,oni poskupljuju. Ima li tko da se javi i da zastiti ovi jadni narod. Stotine komentara i reakcija na raznorazne gluposti,a kad treba nesto konkretno napraviti svi sute. Nas standard+ cijena barela na trzistu litra nebi smjela bit visa od 1,50 KM. Javi se moj narode, nedaj da te sisaju ko ovcu !!!

  • Pa vlasnici crpki su zastupnici koji su “izabrani većinskom voljom hrvatskoga naroda” i treba da se još malo potkože jer je to u “interesu hrvatskoga naroda”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.