Novi znak Dacie od sada na svim njihovim vozilima

Obilježja novog vizualnog identiteta marke Dacia dosad smo mogli vidjeti u službenim dokumentima te u Dacijinim prodajnim salonima, a sada je vrijeme da zažive i na samim vozilima

Dacia je još lani otkrila svoj novi vizualni identitet, koji se prvo počeo pojavljivati na njihovim tiskanim materijalima, pa potom stigao u prodajne salone, a sada će stići i na najvažnije mjesto – na sve Dacijine automobile.

Glavno obilježje novog identiteta marke, amblem nazvan Dacia Link, krasit će tako središnji dio prednje rešetke u osvježenom bijelom izdanju, na svim modelima koji će ubuduće biti prodavani. Amblem, koji donosi stilizirana minimalistička slova D i C, zastupljen je i na središnjem dijelu pokrova svih kotača.

Druga vidljiva promjena odnosi se na izgled logotipa na stražnjem kraju te upravljaču. Namjerno pojednostavljen, minimalistički izgled slova upotrijebljen je kako bi se olakšalo njihovo raspoznavanje – izbliza ili izdaleka, Dacia Link već je prepoznatljivo vizualno obilježje marke, smatraju njihovi dizajneri, piše Autonet.hr.

Otkrivanje cijele palete marke Dacia s obilježjima novog vizualnog identiteta treće je i posljednje poglavlje provedbe redizajna. Početak narudžbi najavljen je za 16. lipnja, a prve isporuke očekuju se u zadnjem tromjesečju godine.

Dacia je u samo nekoliko mjeseci obnovila svoju ponudu i predstavila dva nova pojačanja: električni Spring i Jogger.

Implementacija novih vizualnih obilježja označava vrhunac obnove koju provodi marka. Unatoč opsežnoj transformaciji, Dacia je ostala vjerna svojim temeljnim vrijednostima, a to znači da će i dalje proizvoditi vozila bez suvišnih dodataka, prilagođena najosnovnijim potrebama i očekivanjima kupaca.

Vozila marke Dacia prije svega su robusna i pouzdana, svestrana su u punom smislu te riječi pa ih se može koristiti u najrazličitije svrhe, bilo za odlazak do grada ili vikend izlet u divljini. Nova sivozelena boja Lichen Khaki, slična boji prirodne mahovine, zasjat će na novim modelima i naglasiti Dacijinu usku povezanost s prirodom.

Dacia će postupno provoditi i obveze koje je Renault Grupa preuzela na godišnjoj skupštini dioničara. Tako će od 2023. godine postati prva marka Grupe koja je u svim svojim vozilima ograničila brzinu na maksimalnih 180 km/h.

Testirali smo novi Dacia Duster

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.