Mostarski simfoničari svojim sugrađanima daruju koncert Disney’s Classics

Simfonijski orkestar Mostar će svojim najmlađim sugrađanima, a i onima malo starijima, ispuniti želju darujući koncert „Disney’s Classics“ u ponedjeljak, 20. lipnja 2022.

Naime, povodom Svjetskog dana glazbe, četvrti put zaredom, mostarska će publika imati prigodu slušati svoj Orkestar u parku Zrinjevac. Na repertoaru su brižljivo odabrani najpopularniji crtani filmovi iz radionice Walta Disneyja. Aranžmane za sve skladbe potpisuje maestro Damir Bunoza.

U čarobnom gradu ulični mangup Aladdin bori se da spasi princezu Jasmine od zlih spletki čarobnjaka Jafara. Aladdinov se cijeli život mijenja kad protrlja čarobnu svjetiljku iz koje se pojavi zabavan Duh koji mu ponudi ispuniti tri želje…

Ali Baba je predvodio 40 razbojnika, no velikim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar, sastavljenim od 40 dobro raspoloženih glazbenika, ravnat će maestro Ali Homen, pardon Robert Homen iz Zagreba.

Solisti su: dvije mezzosopranistice, Nikolina Zovko – iz Mostara i Dora Jana Klarić – iz Makarske, a iz Osijeka će se, nakon što je u tamošnjem HNK-u odigrao niz uspješnih opernih rola, damama pridružiti i Mostarac, bariton, Karlo Miličević.

U prvom dijelu koncerta nastupit će Glazbeni vrtić Mostar s mjuziklom “Bajka o Pepeljugi”, iz pera maestra Bunoze.

Vrhunska ekipa Pro Stagea pobrinut će se za postavku bine, rasvjetu, ozvučenje, emitiranje odabranih dijelova crtanih filmova koje će publika moći pratiti na velikom led ekranu sjedeći na travi u, nadajmo se, vedroj lipanjskoj noći, u kojoj svi izvođači žele pozdraviti i prvi dan ljeta.

Generalni pokrovitelj koncerta je Grad Mostar. Tijekom koncerta Škola stranih jezika “Novi svijet d.o.o. Mostar” podijelit će najmlađima zanimljive nagrade, a moderator koncerta je Boris Čerkuč.

Koncert “Disney’s Classics” počinje u 20:00 sati, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.