Novi preliminarni rezultati izbora za Gradsko vijeće Mostara – Jabuka.tv

Novi preliminarni rezultati izbora za Gradsko vijeće Mostara

Središnje izborno povjerenstvo BiH objavilo je u srijedu nove preliminarne rezultate izbora za Gradsko vijeće Mostara, a odnos snaga je nepromijenjen – HDZ BiH vodi u gradskoj i tri izborne jedinice, a Koalicija za Mostar (SDA, SBB, DF, SBIH, BPS) u preostale tri.

U gradskoj izbornoj jedinici u kojoj se dijeli 13 od ukupno 35 vijećničkih mjesta, HDZ BiH dobio je podršku 36 posto birača, slijede Koalicija za Mostar s 30 posto, BH blok (SDP BiH, Naša stranka) s 12 posto, HRS sa 7 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” s 4 posto, dok su ostale stranke i koalicije dobile manje od 3 posto glasova.

U gradskoj izbornoj jedinici obrađeno je 88 posto birališta.

U izbornoj jedinici jedan (sjever) Koalicija za Mostar dobila je 66 posto glasova, BH blok 18 posto, HDZ BiH 7 posto, te lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 6 posto. U toj izbornoj jedinici dijele se dva mandata, a sva birališta su obrađena.

Koalicija za Mostar dobila je najveći broj glasova i u drugoj izbornoj jedinici (Stari grad) – 46 posto. Slijede BH blok s 39 posto, Prva mostarska partija s 8 posto te Platforma za progres s 3 posto glasova. Stari grad nosi pet mandata, a za sada je obrađeno 81 posto birališta.

I u trećoj izbornoj jedinici (jugoistok) vodi Koalicija za Mostar sa 73 posto glasova. Platforma za progres dobila je 12, a BH blok 10 posto glasova. U toj izbornoj jedinici obrađena su sva birališta, a dijele se dva mandata.

U izbornoj jedinici četiri (jug) HDZ BiH dobio je 53 posto glasova, Koalicija za Mostar 18 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” 11 posto, HRS 8 posto, a koalicija “Mostar moj Dom” (HSP – HSP BIH – HKDU – HRAST) 5 posto. Četvrta izborna jedinica daje dva mandata, a obrađeno je 92 posto birališta.

U izbornoj jedinici pet (jugozapad) HDZ BiH dobio je 58 posto glasova, HRS 17 posto, BH blok 10 posto, HDZ 1990 5 posto, Koalicija za Mostar 3 posto. Peta izborna jedinca je najveća i u njoj se dijeli 7 mandata. Obrađeno je 81 posto birališta.

HDZ BiH s 57 posto glasova vodi u izbornoj jedinici šest (zapad). Slijede HRS s 18 posto, BH blok s 11 posto, lista “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar” s 5 posto te HDZ 1990 s 4 posto osvojenih glasova.

U toj izbornoj jedinici biraju se četiri gradska vijećnika, a za sada je obrađeno 93 posto birališta.

Čović razgovarao s Plenkovićem: Očuvati integritet izbora u Mostaru

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Ne znam zasto se i broje bezvezni papirici.To je vec odredjeno od strane MZ.Babin izgubio u Rajvosa, Dodik u Banja Luci , a mora se odraditi i Mostar da izgubi Covic.Mora biti onako kako masoni tj.sotonisti odrede.Pametnom dosta…

    • Za ovog kiklopa. Sotonisti su ti bas ti koje si naveo, Čović, Dodik i Izmetbegović… Sva tri smrada uništiše narod i Interese gradjana u BiH. Dosadilo mi je više biti ponosni Hrvat iz ponosne Hercegovine, a gledam kako kraj s krajem krpim, kad poplaćam sve, šta mi ostane dok ova trojica hapaju i kradu ono što nama pripada….

  • U ovom update-u jedina promijena je da je u pretezno-hrvatskoj opcini Zapad bh blok povecao postotak za skoro 0.5% a HDZ smanjio. ???

  • Najobicnije gluposti. Znalo se sto ce ici s ovakvom CIKom. Čović je na to upozoravao još od imenovanja Bakalara Komšićevog savjetnika u CIK. Njima to i je prilika da na takav način oduzmu mjesto gradonačenika HDZu, kao što sa Komšićem čine. MZ to dopušta jer im je lakše tako. Htjeli oni to priznati ili ne, Mostar je stolni grad jer su tu sve naše institucije, i i dalje smo najbrojniji narod iako ne u onoj mjeri koliko oni u Travniku. Govore o nama kao fašistima a na njihovoj strani se nitko kd naših nije vratio, dok njih nitko na našoj nije dirao. Naša prednost se povećala zahvaljujuci izbjeglicama iz Bosne, jos jednog mjesta njihovog zlocina. Ovo što se sad radi je nemoralno, odvratno, neprijateljski. Zaista svaki put novo dno ova država dotakne u pokušaju da silom učine tu “građansku” .

    Zapamtite nema vlade Federacije, jos s ovom situacijom u Mostaru i ovom kuhanjima u Zagrebu, Beogradu, Moskvi i Washingtonu, zapamtite iduće 4 godine su kljucne .

  • HDZ-ov najveci interes je da Hrvatima u BIH nije dobro i jos samo se pobrinu da ti isti Hrvati vjeruju da je problem u Bosnjacima i sigurni su im glasovi. Kao kod nas afd.

  • Pa zar nije vrijeme da se nešto mjenja,obični smrtnik nemože bez članske iskaznice u Elektro,Eronet itd, znali su da će im to doći glave kad tad.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.