Čović razgovarao s Plenkovićem: Očuvati integritet izbora u Mostaru – Jabuka.tv

Čović razgovarao s Plenkovićem: Očuvati integritet izbora u Mostaru

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović u srijedu je u Zagrebu u središnjici HDZ-a održao sastanak s predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice i predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem, ministrom vanjskih i europskih poslova RH Gordanom Grlićem Radmanom, potpredsjednikom Vlade RH i ministrom branitelja Tomom Medvedom te glavnim tajnikom HDZ-a Krunoslavom Katičićem.

Dužnosnici su prilikom sastanka razgovarali o nizu tema, s posebnim osvrtom na lokalne izbore koji su se u Mostaru nakon 12 godina održali 20. prosinca. Pozdravili su konačno održavanje lokalnih izbora te ove izbore naznačili kao iznimno bitne za izgradnju i razvoj europske Bosne i Hercegovine, koja je također osobito važna za Republiku Hrvatsku – kao susjednu zemlju i dugogodišnjeg predanog partnera na tom putu.

Čović je detaljno informirao Plenkovića, kao zagovaratelja europskog puta BiH, o sve jasnijem pokušaju dubokog kompromitiranja izbornih rezultata u Mostaru, ističući demokratsku narušenost procesa i, kako smatra, narušavanje političkog dijaloga i iznimno negativno utjecanje na europski put, priopćio je HDZ BiH.

Istaknuo je žaljenje zbog činjenice da se izborni proces na kojega se čekalo 12 godina ponovno ugrožava. Kazao je i kako je od međunarodnih dužnosnika, kojima je uputio pismo, zatražio pomoć za zajedničku zaštitu poštenog, demokratskog i transparentnog izbornog procesa i očuvanje stvarne preslike izborne volje žitelja Mostara.

Plenković je naglasio kako se u RH pomno prati izborni proces u Mostaru i razvoj događaja, obzirom na veliku važnost ovih lokalnih izbora i legitimne zastupljenosti hrvatskog kao jednakopravnog konstitutivnog naroda u BiH.

Naglašeno je kako je HDZ u potpunosti posvećen zaštiti hrvatskoga naroda i njegovih prava te osnaživanju demokratskih procesa i europske BiH, zbog čega se sa zabrinutošću primaju brojne informacije o mogućim nepravilnostima, propustima i izbornom inženjeringu.

Također, razgovarali su i o pismu koje je Čović 22. prosinca uputio europskim partnerima.

Dužnosnici su iskazali povjerenje u očuvanje izbornog procesa te iznova pozvali nadležna tijela u BiH i relevantne međunarodne partnere da učine sve u cilju očuvanja integriteta izbora u Mostaru, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

  • Kad su ovi tipovi skupa najnovija vijest u B-H se osniva Autohtona katolicko- hrvatska seljacka gradjanska stranka, Kud koji mili moji.

  • Ma ko je koga pokrao već naučilo se kmečat. Da se imalo zauzelo za običnog čovjeka ne bi bilo problema ljudi bi izašli na izbore. Ovako nisu ni uhljebi svi izašli iz raznoraznih razloga. Ne treba te tražiti krivca. Krivac je među vama.

  • e moj čoviću da si radio ono što si trebao otvoriti koju firmu i zapošljavati narod ostavao bi ovde i dobio bi glasove trkom a ovako sve si kontra radio uništavali firme i ne mogu se nabrojit koliko i narod je protjeran od vaše politike isto kao za vrijeme ndh protjerani ubijani da niste tako radili naopako danas bi mi bili većina u bih a ovako ni vaša djeca nemaju budućnosti ovde

  • Slažem se. Da si otvorio koju firmu i barem pokušao realno zaposlti nekoga,pa hajde.
    A ne uhljebljivati i time nas još više unazađivati i siromašiti.
    Raspudići,Primorci,Žarići,Milićevići, Tomići,Đolići, Hercezi, Bešlićida ne nabrajamo dalje.
    Jesu li oni i njihova djeca te bliža rodbina “morali biti zaposlena na najplaćenija radba mjesta” na budžetu naravno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.