Novi detalji o pucnjavi u Zagrebu: Muškarac i žena napadnuti su dok su čekali policiju – Jabuka.tv

Novi detalji o pucnjavi u Zagrebu: Muškarac i žena napadnuti su dok su čekali policiju

U petak rano ujutro, oko 4 sata, u Zagrebu je došlo do pucnjave. Ranjene su dvije osobe, muškarac i žena. Izvan životne opasnosti su.

Do pucnjave je došlo u Lovinčićevoj ulici na zagrebačkom Žitnjaku, nedaleko od sjedišta kriminalističke policije PU zagrebačke u Heinzelovoj ulici.

U BMW u kojem su bili 31-godišnji muškarac i žena, njegova vršnjakinja, prvo se zaletio BMW talijanskih registracija u kojem su bili muškarac i žena koji su se verbalno obračunali s parom u prvom automobilu i napustili mjesto događaja. Potom su se tamo dovezla četvorica muškaraca, a jedan je počeo pucati na muškarca i ženu u čiji se BMW prethodno zaletio auto iste marke talijanskih registracija.

Policija je uhitila 31-godišnjaka tijekom vikenda.

DORH je objavio nove detalje napada.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice okrivljenika, odnosno protiv jednog hrvatskog državljanina (1990.) i dvojice muškaraca nepoznatog državljanstva (1988. i 1978.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinili kazneno djelo protiv života i tijela ubojstvo u pokušaju, piše na početku priopćenja.

Onda su opisali što se točno dogodilo.

Postoji osnovana sumnja da se 15. siječnja 2021. u ranim jutarnjim satima u Zagrebu (Lovinčićeva i Ivekovićeva ulica), drugookrivljenik svojim vozilom marke BMW talijanskih registarskih oznaka, ne smanjujući brzinu, namjerno prednjim dijelom svog vozila zabio u lijevu, vozačevu stranu parkiranog automobila marke BMW X5 u kojem su sjedili oštećenici (muška i ženska osoba). Osnovano se sumnja da su potom drugookrivljenik i jedan oštećenik izašli iz svojih automobila te se verbalno i fizički sukobili, a drugookrivljenik se potom trčeći udaljio Ivekovićevom ulicom u smjeru sjevera. Oštećenik je sa svog mobitela nazvao hitnu službu radi prijave događaja sjedeći u svom vozilu s drugom oštećenom osobom, piše DORH.

Opisali su i sam napad.

Dok su oštećenici čekali dolazak policije, oko 4,07 sati, u automobilu nepoznate marke i modela su se iz Ivekovićeve ulice u Lovinčićevu ulicu dovezla trojica okrivljenika i jedan nepoznati muškarac te su se, u nakani da zajednički usmrte oštećenike, sporom vožnjom kretali prema njima. Dovezavši se u ravninu mjesta gdje su stajali oštećenici, prvookrivljenik je sa stražnjeg sjedišta, osnovano se sumnja, kroz prozor sa spuštenim staklima, u namjeri da usmrti oštećenike, pucao iz automatske puške prema oštećenicima, a trećeokrivljenik je, u namjeri da usmrti oštećenike, s mjesta suvozača iz pištolja pucao prema oštećenicima, piše DORH.

Muškarac i žena su teško ranjeni.

Oboje oštećenika su počeli trčati pri čemu je jedan od hitaca pogodio oštećenika u lijevo stopalo, no on je uspio otrčati i sakriti se kod obližnjeg parkiranog kamiona, a oštećenica je utrčala u parkirani automobil marke BMW X5 na mjesto vozača i zatvorila vrata kako bi se sakrila. Nepoznati je muškarac, u daljnjoj nakani da ju usmrte, vozilom u kojem su bili okrivljenici, iz Lovinčićeve ulice skrenuo na parkiralište i dovezao se pored automobila BMW X5, nakon čega su trojica okrivljenika, osnovano se sumnja, u namjeri da ju usmrte, ispalili više hitaca u vozačeva vrata i lijevu stranu automobila, od kojih je više hitaca pogodilo oštećenicu u desnu ruku i desnu nogu. Svi osumnjičenici su se vozilom s mjesta događaja, a oštećenici su prevezeni u bolnicu te je utvrđeno da je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu (prostrjelne rane i frakture kosti lijevog stopala), a oštećenica teške tjelesne ozljede (prostrjelne rane i frakture desne nadlaktice, brojne laceracije prostrjelne rane, više prostrjelnih rana desne natkoljenice i koljena te potkoljenice i desnog stopala), piše DORH.

Prvookrivljenik je ispitan u državnom odvjetništvu te je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv prvookrivljenika odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku), dodaje DORH.

Policija uhitila muškarca koji je pucao na dvoje ljudi u Zagrebu

(www.jabuka.tv)