Novi član sportske obitelji Širokog Brijega

Široki Brijeg dugi niz godina nosi epitet ‘najsportskiji grad u BiH’, tomu u prilog ide i velik broj sportskih klubova koji djeluju u gradu, a u kojem trenira na stotine dječaka i djevojčica iz Širokog Brijega.

U mjesecu kolovozu 2012. godine, sportska obitelj u Širokom Brijegu dobila je novog člana; radi se o Hrvatskom odbojkaškom klubu Široki (HOK Široki) u kojem trenira oko 80 djevojaka u dobi od 10 do 18 godina, pod vodstvom trenera i osnivača kluba, profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Silvija Čolaka.

Već na samom početku, igračice HOK-a Široki nastupile su na tri turnira u Konjicu, Mostaru i Jablanici  te su na svakom od njih odnijele prvo mjesto. Osvajanje ova tri turnira bila im je odskočna daska te već od ove sezone nastupat će u 1. ligi Federacije BiH, skupina jug.

Svoju prvu službenu utakmicu odigrat će protiv OK Ljubuški u nedjelju, 14. listopada u 12 sati u dvorani OŠ u Klancu u Širokom Brijegu. Iz kluba pozivaju sve ljubitelje sporta, a posebice odbojke da dođu na utakmicu, upoznaju nove mlade snage širokobriješkog sporta te sportskim bodrenjem pomognu curama u osvajanju prvih prvenstvenih bodova.

Zanimljivo, već u 3. kolu u OŠ u Klancu, odigrat će se gradski derbi između HOK Široki i HŽOK Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

1 komentar