NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski novčano kažnjeni

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine kaznila je FK Sarajevo s 5.000 KM zbog divljanja navijača tog kluba na utakmici devetog kola Premijer lige BiH protiv Travnika na “Piroti”.

U priopćenju Nogometnog saveza BiH navodi se da je Sarajevo kažnjeno zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje i petarde) i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru uslijed čega je ozlijeđen domaći igrač, te lomljenja plastičnih stolica po završetku utakmice.

Zbog uporabe pirotehničkih sredstava i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru od navijača tokom susreta Kupa BiH protiv Zrinjskog, FK Sarajevo je kažnjen sa 1.500 KM, dok je igrač toga kluba Ivan Sesar zbog crvenog kartona kažnjen s dvije utakmice suspenzije.

HŠK Zrinjski je kažnjen sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje) od vlastitih navijača tijekom tog susreta.

FK Leotar je kažnjen sa 1.500 KM zbog isticanja uvredljivog transparenta s političkom porukom od vlastitih navijača tijekom susreta sedmog kola PLBiH protiv Sarajeva, a istom kaznom sankcioniran je i FK Sarajevo.

Zbog loše organizacije utakmice 7. kola protiv GOŠK-a i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od navijača, FK Velež je kažnjen sa 2.000 KM.

NK Široki Brijeg je kažnjen sa 2.500 KM zbog upotrebe pirotehnike (baklje i petarde) i nacionalističkog skandiranja od vlastitih navijača tijekom utakmice sedmog kola protiv Olimpica.

FK Borac je kažnjen sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehnike od vlastitih navijača tijekom utakmice sedmog kola protiv Rudara, dok je klub iz Prijedora  kažnjen sa 3.500 KM zbog isticanja uvredljivog transparenta i uvredljivog skandiranja s omalovažavanjem predsjednika saveza.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača tijekom susreta osmog kola Premijer lige BiH protiv GOŠK-a u Gabeli, kažnjen je HŠK Zrinjski sa 1.000 KM, dok je ista kazna određena i FK Radniku zbog kašnjenja početka utakmice protiv Slavije i neprovođenja odluka nadležnih organa.

Zbog propusta u organizaciji utakmice i uvredljivog navijanja tikom utakmice od vlastitih navijača tijekom meča protiv Željezničara kažnjen je FK Čelik sa 1.000 KM, dok je FK Željezničar kažnjen sa 3.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava (baklje i petarde) i ubacivanja u ograđeni dio terena za igru od vlastitih navijača.

NK Široki Brijeg kažnjen je sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od vlastitih navijača tijekom utakmice devetog kola protiv Veleža, dok je mostarski klub kažnjen sa 2.000 KM zbog uvredljivog skandiranja od vlastitih navijača, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

FK Borac je kažnjen sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava vlastitih navijača u dijelu tribine gdje su smješteni.

Igrač Slavije Zoran Kokot suspendiran je tri utakmice zbog crvenog kartona u utakmici protiv Čelika.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.