Novčane kazne za Sarajevo, Zrinjski i Čelik zbog upotrebe pirotehnike – Jabuka.tv

Novčane kazne za Sarajevo, Zrinjski i Čelik zbog upotrebe pirotehnike

Disciplinsko povjerenstvo NS BiH je odredilo kazne za tri premijerligaša NK Čelik, HŠK Zrinjski i FK Sarajevo zbog upotrebe pirotehnike.

Zenički Čelik je kažnjen zbog ponašanja navijača, na utakmici protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja s 3.000 KM.

Kazna je izrečena u skladu s čl. 57. stav 1. Disciplinskog pravilnika NS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava) na prvenstvenoj utakmici NK Čelik Zenica – FK Mladost Doboj Kakanj (1:0), odigranoj dana 31. ožujka 2019. godine u okviru 24. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Čelik je dužan uplatiti novčanu kaznu na račun NS BiH u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti odluke, stoji u službenom priopćenju NS BiH.

Zrinjski je dobio kaznu od 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača na utakmici protiv Sarajeva, koja je odigrana na stadionu ”Asim Ferhatović- Hase” 30. ožujka, a zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici protiv Krupe, osam dana kasnije u Mostaru, mostarski Zrinjski je od Saveza dobio Opomenu.

Sarajevo je, osim kazne za derbi na Grbavici od 3.000 KM, kažnjeno i za Kup utakmicu protiv Sloge, također zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u iznosu od 1.000 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.