Novalić o kupovini novih automobila: Imamo zastarjela vozila koja staju na putu

Uoči parlamentarne debate o efektima Reformske agende na zapošljavanje i poslovnu klimu, premijer Federacije BiH Fadil Novalić kratko je prokomentirao i odluku o nabavi novih automobila, kazavši da je aktualna vlada maksimalno štedjela po tom pitanju i da je neophodno zamijeniti određeni broj vozila.

Vlada FBiH donijela je odluku da izdvoji milijun KM za kupovinu novih automobila i taj novac je već predviđen u proračunu.

“Taj milijun KM je predviđen u proračunu. Mi imamo 870 vozila, dakle to su sva policijska, sva porezna i blizu 90 vozila za službe vlade. Godišnje se kupuje 87 vozila, a mi imamo vozila stara blizu 10 godina”, kazao je Novalić.

Dodao je da je aktualna vlada u proteklim dvjema godinama kupila samo četiri, a trebala je zamijeniti 160 vozila, piše Klix.ba.

“Došli smo u poziciju da vozila staju i da naše službenike ostavljaju na cesti. Taj milijun KM je u proračunu. Do sada se uvijek izdvajalo 4,5 milijuna KM, do 2014. godine. Mi smo ove godine predvidjeli milijun KM za 16-17 vozila starijih od 12 godina koja su prešla više od 500.000 kilometara. Jedno od takvih je i moje vozilo”, kazao je Novalić.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Radnici i umirovljenici vam na ivici siromaštva a ako donesete novi Zakon pio-mio po kome će svi osim podobnih u ovoj državi dobiti 326 KM mirovine jer Vi kao poslodavac niste uplatili doprinose ili ste ih djelomično uplatili i postat će
    socijalni slučajevi.
    A tek nezaposleni, branitelji, socijalni slučajevi, studenti, đaci , stariji bolesni…..ne mogu ništa očekivati zato
    pogledajte oko sebe pa ćete možda vidjeti
    i dati ljudima što im pripada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.