Nova tragedija u Čapljini: Izgorjela 6- godišnja djevojčica

U razmaku od tjedan dana Čapljinu je potresla nova tragična smrt djeteta. Za jučerašnje noći je izgorjela 6-godišnja djevojčica u naselju Ada, gdje Romi stanuju u barakama pokraj odlagališta.

Upravo je jedna od njih planula i tom prilikom usmrtila usnulu djevojčicu. U ovim dramatičnim trenucima njezin godinu stariji brat i godinu mlađa sestra uspjeli su pobjeći iz zapaljene barake, ali 6-godišnjakinji nije bilo spasa. Potpuno je izgorjela, a istražitelji tek pretpostavljaju da je požar izazvala dogorjela svijeća.

„Još je prerano reći što se zapravo dogodilo. Naložila sam niz vještačenja kako bi se utvrdio točan uzrok izbijanja vatre“, kazala nam je dežurna županijska tužiteljica Irena Drinovac, koja je na licu mjesta predvodila istragu. Majka je sva u očaju pokušavala objasniti okolnosti ovog stravičnog slučaja, a u kritično vrijeme nalazila se u prostoriji ispred barake. Oca Marka Adžovića, koji se bavi prikupljanjem sekundarnih sirovina, nije bilo u blizini.

Podsjetimo, samo nekoliko dana ranije nesretan slučaj se dogodio u čapljinskom naselju Potkosa, gdje je tromjesečna beba polomila vrat pavši s kauča ili iz majčina naručja, što se nije dalo odgonetnuti jer se i s ovom nesretnom majkom nije dalo razgovarati. I ona je u sporno vrijeme bila sama s djetetom, dok je otac nadničario. Istraga je zaključena kao nesretan slučaj. (pogled.ba)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.