Nino Raspudić na listi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici?

U središnjici HDZ-danas je vrlo živo. Jutros su se u sjedištu vladajuće stranke pojavili Miroslav Tuđman, Zvonimir Šeparović, Zdravko Tomac, Vesna Škare Ožbolt, ali i Nino Raspudić, za koga se nagađa da bi mogao biti jedno od vodećih imena na listi HDZ-a u XI. izbornoj jedinici.

U tijeku je sastavljanje izbornih lista, koje bi na sutrašnjoj konferenciji za novinare trebala predstaviti predsjednica stranke Jadranka Kosor, nakon čega će biti poslane u DIP.

Usred tog posla, u zgradu HDZ-a dolaze poznata lica, čiji dolasci svakako djeluju znakovito. Jutros su se tako u stranci pojavili Miroslav Tuđman, sin prvog hrvatskog predsjednika, zatim stranci nekad bliski Zvonimir Šeparović, nekadašnji potpredsjednik Vlade demokratskog jedinstva 1991. i 1992. godine i jedan od osnivača SDP-a, Zdravko Tomac, koji je tu stranku napustio 2003. godine, javlja Dnevnik.hr.

Pažnju privlači i dolazak Nine Raspudića, mladog profesora s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, za koga su vezana sve otvorenija nagađanja kako bi mogao biti plod kompromisa Jadranke Kosor i dva HDZ-a u BiH na listi za XI. izbornu jedinicu.

Zamjećen je i ulazak u središnjicu HDZ-a i Vesna Škare Ožbolt, čiji se DC sve otvorenije spominje kao siguran koalicijski partner HDZ-a.

Raspusdić je rekao medijima da je samo došao reći HDZ-ovcima:

Hrvati BiH i dijaspore ne smiju biti puki dizači ruku u Saboru zbog stranačkih interesa već da moraju biti autentični predstavnici interesa Hrvata BiH i dijaspore. Smatram da bi bila teška pogreška da se to opet napravi. Nakon toga napustio sam sastanak.

26 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.