Nova tragedija – blizu Sicilije potonuo brod s 200 ljudi!

Nedugo nakon što je potonuo brod s afričkim migrantima kod otoka Lampeduse u Sredozemnome moru – nova tragedija: blizu Sicilije potonuo je brod s najmanje 200 osoba. Prvi je tragediju spazio jedan malteški zrakoplov, koji je odmah pozvao na uzbunu. Ubrzo zatim čuo se i poziv u pomoć upućen s broda koji je tonuo.

Brod na kojemu su najvjerojatnije bili izbjeglice potonuo je između Malte i Sicilije, rekao je za AFP glasnogovornik ratne mornarice Malte.

Poslali smo naše brodove za spašavanje i helikoptere na mjesto nesreće, oko 70 milja sjeverno od Malte. Imamo informacije da je brod potonuo i da su izbjeglice u moru, ali zasad ne možemo reći ništa više, rekao je taj čelnik.

Kako navodi talijanska novinska agencija Ansa, trupla su primijećena u blizini broda na kojemu je bilo oko 250 ljudi. Po zadnjim informacijama, brod s dvjestotinjak izbjeglica se prevrnuo, dodao je glasnogovornik.

Riječ je o brodolomu u malteškim teritorijalnim vodama. Pružamo pomoć malteškim vlastima. Još ne znamo ima li mrtvih, rekao je za AFP Filippo Marini, zapovjednik talijanske obalne straže.

Prema posljednjim informacijama dosad je spašeno oko 120 osoba.

Nesreća se događa tjedan dana nakon potonuća ribarskog broda ispred otoka Lampeduse 3. listopada u kojemu je poginulo više od 300 izbjeglica. Do danas je pronađeno 328 trupala u brodici i u njezinoj blizini. Na brodu je bilo više od 500 imigranata, uglavnom iz Eritreje, a samo je 155 osoba preživjelo tragediju.

Kako navodi Visoko povjereništvo UN-a za izbjeglice (UNHCR), između 50 i 70 trupala je još u moru oko otoka Lampeduse. (HRT.hr) 

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.