Nova informatička aplikacija za carinjenje pošiljki naručenih putem Interneta

Pošiljka paket

Uprava za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine u četvrtak pušta u rad novu informatičku aplikaciju za carinjenje pošiljki naručenih putem Interneta.

”Nakon uočenih nepravilnosti od određenih fizičkih osoba, koje su zloupotrebljavale sustav narudžbi roba putem Interneta i dovele druge korisnike u neovisni položaj, UNO je pripremila i u četvrtak pušta u rad novu informatičku aplikaciju za carinjenje roba iz inozemstva naručenih putem Interneta”, precizira se u priopćenju.

Prethodno je UNO izvršila usuglašavanje podzakonske carinske legislative sa zakonima u Europskoj uniji.

”Time je ujedno obuhvaćena izrada novog modula informatičke aplikacije ‘Asycuda world’, kao i osposobljavanje novog servera putem kojeg će poštanski operateri pokretati carinski postupak za svu robu pristiglu u BiH poštanskim prometom bez angažiranja špeditera. Novi modul će donijeti pogodnosti korisnicima, jer će se roba ubuduće cariniti prema carinskoj tarifi, te će carina na određene robe biti znatno manja”, naglasili su iz UNO BiH.

Nova aplikacija će omogućiti lakše i brže carinjenje pošiljki, ali i spriječiti nove nezakonitosti u vršenju privredne djelatnosti prodaje razne robe putem Interneta, a bez prethodne registracije za njezino obavljanje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.