Božo Ljubić sudjeluje na konferenciji ‘Dijaspora 2017.’ u Jeruzalemu

Predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske Božo Ljubić sudjeluje na konferenciji Dijaspora 2017. koja se održava u organizaciji izraelskog parlamenta Knesseta, Ministarstva vanjskih poslova i Židovske agencije za Izrael (Jewish Agency), agencije zadužene za kontakte s izraelskom dijasporom.

Ljubić je na sesiji u Knessetu bio jedan od uvodničara. U svom izlaganju upoznao je sudionike Konferencije iz 30 zemalja o glavnim značajkama hrvatske dijaspore tj. o Hrvatima izvan Republike Hrvatske što je širi pojam nego što je dijaspora jer uključuje hrvatske autohtone manjine, ali i Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji su ustavan narod u Bosni i Hercegovini.

Ljubić je sudionike konferencije informirao o zakonskoj i institucionalnoj infrastrukturi Republike Hrvatske te hrvatskim iskustvima u komunikaciji s hrvatskom dijasporom.

Konferencija se održava u tri institucije: u Knessetu, Ministarstvu vanjskih poslova države Izrael te u Židovskoj agenciji za Izrael (Jewish Agency) uz sudjelovanje visokih izraelskih dužnosnika, predsjednika Knesseta, ministarstava te Židovske agencije., priopćeno je iz Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH.

(www.jabuka.tv)
7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.