Nogometni savez pomaže klubovima, Široki dao prijedlog za završetak Kupa

Izvršni odbor NS BiH je na video sjednici u četvrtak donio odluku o setovima pomoći za klubove Premijer lige BiH, ali još nije odlučio hoće li se ili neće sezona nastaviti.

Setovi su podijeljeni u financijski dio, kojeg će klub dobiti u novcu, te dezinfekcjski dio, kojeg će klub dobiti kroz dezinfekcijsku opremu.

Financijskom pomoći obuhvaćeni su svi klubovi Premijer lige Bosne i Hercegovine, Premijer lige BiH za žene, te Premijer lige BiH u futsalu, kao i stadioni klubova iz Premijer lige BiH za muškarce. Istovremeno, pomoć će dobiti i sva tri nogometna saveza, javlja Sport1.ba.

Za ovaj projekt, kojeg treba odobriti UEFA, što neće biti problem, bit će iskorišteno 2.165.000 KM, a prema planu, koji je podložan manjim korekcijama, svi klubovi Premijer lige BiH koji izbore opstanak u Premijer ligi dobit će po 60.000 KM, dok će klubovi koji ispadnu, te koji uđu iz entitetskih liga u Premijer ligu dobiti po 30.000 KM.

Što se tiče Premijer lige BiH za žene, šest klubova koji ostanu u Premijer ligi ove sezone dobit će po 10.000 KM, a upola manje će dobiti klubovi koji ispadnu, odnosno uđu u Premijer ligu. Isti je princip i novac i za Premijer ligu BiH u futsalu.

Novac će dobiti i stadioni Premijer lige BiH, njih 11 koji su trenutno u Premijer ligi, te još dva koja ulaze iz Prve lige Federacije BiH i Prve lige Republike Srpske. Za ovu namjenu izdvojeno je po 15.000 KM, a novac treba biti namijenjen isključivo za opremanje sanitarne sobe i kontejnera, koji će prema kasnijem planu biti funkcionalna VAR soba.

Dodajmo i da će tri Saveza, NS BiH, NS FBiH i FSRS dobiti određeni dio novca, kao i svi područni/županijski Savezi.

Istovremeno, NS BiH će klubove ”pogurati” i dezinfekcijskom opremom, i to kroz dvije razine. Prva razina će dobiti 11 stadiona Premijer lige BiH, tri seta će biti usmjerena ka Trening centru N/FS BiH u Zenici, dok će dva seta stići u administrativnu zgradu NS BiH. Prva razina seta dezinfekcijske opreme je u vrijednosti 15.000 KM, a podrazumjeva metalni i plastični dezinfekcijski tunel, dezinfekcijske barijere, prostirače za noge, prskalice raznih vrsta, tekućine za dezinfekcijske tunele i prskalice, maske, rukavice, zaštitna odjela, mjerače temperature i asepsol.

Postoji i drugi razina seta za dezinfekcijsku opremu, a on je u vrijednosti 6.500 KM i bit će upućen ka klubovima Premijer lige BiH za žene (osam sadašnjih i dva koja ulaze), te klubovima obje Prve lige, ali i entitetskim Savezima koji će klubovima nižih rangova moći pomoći, ukupno 30 kompleta.

Široki dao prijedlog za završetak Kupa BiH

NK Široki Brijeg predao je Savezu inicijativu u vezi sa završnicom Kupa Bosne i Hercegovine, a koja bi se usvojila ukoliko bi sva četiri kluba bila za.

Široki Brijeg predlaže dva modela završnice Kupa BiH, o čemu je i bilo raspravljano na večerašnjem Izvršnom odboru. Ipak, nikakva konkretna odluka nije donijeta.

Prema prvom modelu to bi bio kraj petog mjeseca, a opravdanje za ovakav termin leži u tome da većini igrača ugovori ističu 31. svibnja, prenosi Sport1.ba.

Drugi model Širokobriježani vide kao uvertiru i pripremu za novu sezonu i on bi se igrao krajem sedmog mjeseca, kako bi se imalo vremena i za prijavu momčadi za UEFA natjecanja.

Evo što piše u tom dokumentu.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Čuj Široki dao prijedlog za završetak kupa?U REGIOMNALNU LIGU BEDO ZAR VAM NIJE DOSTA POMOĆI DRUGOG.NAVIKLI STE POKLON I PRETKOLO.

    • Nije ni pripalo. Jedan sarajevski portla napiše glupost, a svi ostali to prenesu. A vi narode vjerujte. Ako kup nekom “pripadne”, onda će ga dati Borcu, iako je ispao. Glupa i kriminalna država zvana BiH.

  • Ove novce je uefa uplatila nogometnom savezu da pomogne klubove pa prema tome nogometni savez samo prosljedjuje novac a ne da on pomaze.

  • Baho, tako je! Kitu je Marjanovu ikada pomogao Nogometni savez. Je opljačkao, jer Široki je platio najveću kaznu zbog “ponižavanja himne”. Prvem im u himnu

  • 1.34 i 7.55 komentar a mislim da ih ima jos pise oni fizicki nakazni i umno poremeceeni koji ne vidi i ne moze viditi realnost.Ne moze zato sto nije svoj i sam o sebi.

  • Dali prijedlog za zavrsetak kupa.Pa stvarno je prezalosno koliko se ovi klub sramoti.Ma znaju u savezu za vas i oni ce ako ikako bude moguce odobrit formalno odigravanje i da vi osvojite.Sta ako uefa ne bude davala novac i ne bude pretkola.Gdje ce te bit iduucu godinu.Mislim da ste po sramocenju prvi klub u Europi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.