Nogometni savez BiH: Krajnji rok za nastavak sezone 13. lipnja

Dario Rugašević, DIno Ćorić
Nogometni savez BiH naveo je vikend 13. i 14. lipnja kao krajnji rok za nastavak nogometne sezone, a da bi se donijela odluka o eventualnom nastavku ili prekidu sezone čekaju se odgovori mjerodavnih entitetskih tijela.

S obzirom na različite informacije mjerodavnih kriznih stožera i različita tumačenja odluka o ublažavanju restriktivnih mjera, Nogometni savez BiH uputio je pisane zahtjeve prema mjerodavnim entitetskim tijelima kako bi mogao donijeti odluku o nastavku nogometne sezone.

Kada se zaprime pisane odluke i odgovori o statusu mjera na okolnosti epidemije koronavirusa u našoj zemlji, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH promptno će djelovati i donijeti službenu odluku o nastavku ili prekidu natjecanja koja se organiziraju pod okriljem krovne kuće nogometa u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U priopćenju se navodi kako su do sada poduzete sve neophodne aktivnosti, pravne radnje i procedure, te su ispoštovane preporuke Uefe i nadležnih tijela, što je preduvjet za organizaciju utakmica na bh. stadionima.

Sve analize pokazale su da početak natjecanja iza vikenda 13./14. lipnja 2020. nije realno provediv zbog niza objektivnih razloga i natjecanje nije moguće nastaviti i realizirati da bi se isto okončalo do propisanog roka koji je postavljen od UEFA (2. kolovoza 2020.), navode iz Nogometnog saveza BiH.

Premijer liga BiH prekinuta je prije više od dva mjeseca, nakon 22 odigrana kola.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.