NK Zadar pred gašenjem, nemaju licencu za nijednu ligu

Dioničko društvo NK Zadar, koji nije dobio licencu za 2. HNL, sljedeće sezone neće se natjecati ni u jednoj ligi.

NK Zadar, redovni član 1. HNL od 2007. do 2015. godine je u blokadi, a nije završio u stečaju samo zato što su svi stečajni postupci u Hrvatskoj odgođeni zbog krize s koronavirusom.

Kako piše portal 057.info, NK Zadar će se ugasiti i ne dogodi li se obrat, sljedeće sezone se njegova seniorska momčad neće natjecati ni u jednom razredu hrvatskog nogometa. U prijevodu, klub prestaje postojati, a kad se ugasi vjerovnici će se pokušati namiriti stečajnim postupkom, iako klub praktički ništa ne posjeduje.

No, nogomet u Zadru neće nestati. Osnovan je novi klub, HNK Zadar, u koji su prebačeni svi uzrasti osim seniora te većina polaznika Škole nogometa, a uskoro bi i prva momčad trebala postati članom HNK-a.

Teoretski bi novi klub mogao odmah početi igrati u 3. HNL, u kojoj se natjecao i stari klub, ali zbog administrativne zavrzlame je realnije da će HNK Zadar sljedeće sezone nastupati u Županijskoj ligi.

NK Zadar pamtit će se po činjenici da su u njemu igrali Danijel Subašić i Luka Modrić te po tragediji iz travnja 2008. godine kad je Hrvoje Ćustić u strašnom sudaru udario glavom u betonski zid, od čega je kasnije preminuo.

Pred gašenjem klub koji je dao Modrića, Subašića, Vrsaljka i Livakovića

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.