NK Široki Brijeg na organizacijskom raskrižju

U siječnju je, nakon 20 godina “vladavine”, Miju Jelića, bivšeg predsjednika NK Široki Brijeg, naslijedio Miro Kraljević. Time je završeno najplodnije i najburnije razdoblje klupske povijesti, po poznavateljima širokobrijeških nogometnih prilika, najuspješnije u 68 godina postojanja kluba. Prethodno je dugo trajao vakuum u rukovođenju jer je Mijo Jelić godinama najavljivao i nudio ostavku, ali i dalje vukao sve konce u radu kluba.

Oni koje je pozivao i prozivao da prihvate klub, bili su neodlučni i nezainteresirani. Mnogi misle da bi ovakvo stanje trajalo još tko zna koliko da Jelić, zbog optužbi koje je protiv njega podignulo Tužiteljstvo BiH, nije morao u “egzil”.

(Ne)sretna sinteza

Više nije bio fizički na Pecari ni u rodnom gradu, a “daljinsko” upravljanje klubom nije moglo trajati u nedogled. Kada je Kraljević, koji je i gradonačelnik Širokog Brijega, izabran za predsjednika, birana su i tri dopredsjednika: Mirko Grbešić, Marinko Gilja i Ante Musa.

Mirko Grbešić

Vjerovalo se kako je to “sretna sinteza u podjeli klupske vlasti”, ali je Mirko Grbešić, vlasnik tvrtke Mepas, dvadeset godina glavni sponzor kluba, uskoro odstupio, očito nezadovoljan nekim potezima uprave. U ovom trenutku Mepas ne sudjeluje u financiranju kluba, a zna se da je godinama davao zajamčenih 240.000 konvertibilnih maraka, plus “uskakao” kad god je “zaškripalo”. A škripalo je često pa se, po pričama u kuloarima, dug Mepasu popeo na blizu 900.000 KM:

– Ne krijemo ništa, spomenuti dug postoji. Mepas ili Grbešić, kako hoćete, dali su veliki novac i bili jamci za kredite za infrastrukturne radove na stadionu i kampu “Musa – Karačić” na Blatu. Mepas je i vraćao te kredite. Ali, mislim da ćemo nesporazume oko toga riješiti, kaže Kraljević i dodaje da je sadašnji glavni sponzor kluba postala tvrtka Feal vlasnika Joze Bogdana. Bogdanova “produljena ruka” u klubu Ante Musa prigodom dopredsjedničke “inauguracije” izjavio je:

– Ranije sam rijetko gledao utakmice Širokog, ali ubuduće ću redovito dolaziti i maksimalno se uključiti u rad…

Ante Musa (u sredini)

Uistinu, Musu se može redovito sresti na utakmicama, ne samo službenim nego i onim “manje važnim”, prijateljskim:

– Feal je jaka i ugledna tvrtka, ustrojena kako se samo može poželjeti. Glede takvog ustroja, u klubu želimo dosta toga “prepisati”. Istina je da je s Fealom potpisan sporazum o sponzoriranju u iznosu od 300.000 KM na samo godinu dana, ali računam i nadam se da ćemo ugovor produljiti i za sljedeću godinu ili više te da oko toga neće biti nesporazuma.

Privatizacija kluba

Neki “sigurnu i svijetlu budućnost” NK Široki Brijeg vide u privatizaciji kluba, o čemu se priča s vremena na vrijeme…

Detalj sa sjednice Skupštine NK Široki Brijeg

– Nemamo ništa protiv privatizacije. Daj Bože da je bude, a bit će je ako bude interesa, te da sve bude u skladu s postojećim zakonima, misli predsjednik Kraljević, siguran da Široki ni u kojoj varijanti neće krenuti unazad, nego samo napredovati:

stadion Pecara

– Mi smo zdrava sportska sredina koja ima bogatu tradiciju i koja je izgradila solidnu infrastrukturu. To nas obvezuje da ambicije ostanu visoke. I ove godine ciljevi su isti, bez obzira na organizacijske i druge poteškoće kroz koje smo prošli. Nada u Ligu za prvaka još živi. Nakon 2:0 u Kupu protiv Zrinjskog, na pragu smo polufinala, ali i oprezni jer Zrinjski je jak suparnik. Europa je cilj, kroz prvenstvo ili osvajanjem Kupa. Sljedeća, 2018. godina posebice je važna jer klub slavi 70. obljetnicu od utemeljenja. Vidjet ćemo još kako ćemo je obilježiti, ali lijepo bi bilo “ukrasiti” je osvajanjem trofeja…Dalek je i trnovit put do ispunjenja ambicija…

Wagner Santos Lago

Danas Široki gostuje na Koševu, kod “narogušenog” Sarajeva:

– U upravi planiramo u što većem broju ići na sva gostovanja, pa će i na Koševo ići više članova uprave, možda i ja ako me obveze ne spriječe. Bio sam i u srijedu u Mostaru, a u Banju Luku je putovala nekolicina članova uprave…

Nakon sedam godina odlazak na Koševo najavilo je pedesetak navijača iz skupine Škripari. Ne bi to bila neka vijest da nad njom ne lebdi sjena izgreda 2009. godine, koje su prouzročili sarajevski navijači uoči utakmice na Pecari Široki Brijeg – Sarajevo, kada je smrtno stradao njihov pripadnik Vedran Puljić. Od tada Škripari nisu putovali na Koševo.

Škripari

– Na Koševu nisu bili, ali jesu na Grbavici. Vrijeme je zakopati ratne sjekire. Želimo sa svim klubovima imati dobre sportske i prijateljske odnose, pa i Sarajevom. Nadam se da će policija biti na visini zadaće, ona u Sarajevu i ona u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, kuda će naši navijači proći.

No, kako doznaje portal Jabuka.tv, MUP HNŽ-a odbio je osigurati pratnju Škripari te oni ipak neće otputovati na derbi susret.

U mandatu stare uprave, na čelu koje je bio Mijo Jelić, bilo je nekih razlika u načinu rukovođenja klubom:

– Mijo Jelić je puno učinio, pa i najviše za klub, ali sad nema veze s upravljanjem u klubu. Zaokupljen je osobnom borbom. Svi mi u klubu želimo mu sreću i da iz te borbe izađe kao pobjednik te mu upućujemo podršku. Ima inicijativa da ga proglasimo počasnim predsjednikom, ali mislim da zato nije vrijeme. Nadamo se da će se Mijo što skorije vratiti, pa i ponovno biti predsjednik kluba. Imamo i kadrovskih problema u klubu. Draganu Soldi povjerena je dvostruka dužnost, tajnik je i direktor kluba na određeno vrijeme, na tri mjeseca. Još ne znamo hoćemo li nekoga imenovati za direktora, ili možda raspisati natječaj, ali nije isključeno Soldi produljiti mandat na još tri mjeseca, što je trenutačno jedna od opcija.

Zlatan Mijo Jelić

NK Široki je institucija. Sada imamo i ženski nogometni klub Široki Brijeg kojemu su na raspolaganju travnjaci, svlačionice i ostalo i kojemu financiramo nabavu opreme, putovanja i sve što mu treba.•

U srijedu su svi gledatelji u Mostaru, na prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH, i oni domaći i oni gostujući, velikim pljeskom s travnjaka ispratili brazilskoga majstora i dvostrukog strijelca Wagnera, strijelca oba gola protiv Zrinjskog:

– U velikoj zabludi su svi oni koji misle da su Wagnera “slomile” godine. Jeste li vidjeli kakav je “šprint” napravio samo nekoliko minuta prije kraja utakmice? U toj svići još ima ulja, rekao je jedan gledatelj u Mostaru.

Spomenuo sam majstora Wagnera i predsjedniku kluba Miri Kraljeviću, a on nas je podsjetio da je nenadmašni Brazilac (rođen 1. siječnja 1978. godine) stariji više od godinu i pol od trenera Širokog Brijega Gorana Sablića:

– Nadam se da će Wagner još dugo igrati na ovoj razini. Inače, u klubu je stav da prvu momčad popunjavamo što više iz naše Škole nogometa.

Wagner Santos Lago

Zato ćemo i dalje ulagati u razvoj mladih nogometaša. U kadru prve momčadi imamo čitavi niz igrača koji su prošli sve dobi u našem klubu, a već dolaze mlađi iz juniora, kaže predsjednik Miro Kraljević…

Soldo, Ćorić, Marković, Nikić, Marić, Sesar, Brekalo, Menalo, Miličević, Ivanković, Lončar, Kožul, Ćorluka, Jurić i drugi trenutačno su standardni igrači ili kandidati za prvih jedanaest…

Miro Kraljević

Predsjednik Kraljević svjestan je da nije lako klub držati na razini na koju su njegovi pristaše navikli. Zna i da za takav pogon trebaju znatna financijska sredstva te da se za svaku marku treba izboriti i “svrnuti” je u klupsku blagajnu. Načuli smo i da je stalna “pipa” kroz koju je u klupsku blagajnu curio lijep novčani iznos naglo zavrnuta.

Kada smo predsjednika upitali je li istina da je Dinamo prestao uplaćivati sredstva iz desetogodišnjeg ugovora o sufinanciranju Škole nogometa NK (oko 20.000 KM mjesečno):

-Točno je da postoji problem, ali nećemo puno o njemu… Istina je i da postoji zastoj u uplati novca po ugovoru između HNK Dinamo i NK Široki Brijeg. Ali, ugovor nije raskinut. Vidjet ćemo, ali mislim kako ćemo ga uskoro aktivirati. Ne bi imalo smisla dizati tenzije oko toga, škrto je o ovoj temi pričao Kraljević te dodao “da se za sve treba izboriti”:

-Važan nam je svaki gledatelj, želimo ih što više privući na utakmice. Ne samo one iz naše općine, nego iz cijele županije.

(Večernji list | Marko Knezović)84 komentara

 • Evo Čanka o kojem sam ja neki dan pisao!!! Giljino maslo i Giljin samovolja je otjerala Mirka Grbešićča iz kluba! Jer je Gilja SAM, svojevoljno doveo Sabljića i Hrgovića za trenere! Mirko i Mepas su 20 godina davali i davali klubu kad god je trebalo, a Gilja dođe po političkoj liniji, dadne 200 000 KM NAŠIH PARA (Od elektroprivrede) i upravljao bi! Samo da se zna da je i HSP i Mate Pavković davao isto toliko ako ne i više, tako da Gilja odjebi s tim pristupom…

 • Mogao bi Široki ne dočekati 70 godina kluba… Gilja ga pretvorio u svoju prćiju privatnu, doveo kvazi trenera i drži Šilića i dalje. Sramota kluba (na čelu s Giljom) da su na ovaj način naguzili GOSPODINA Mirka koji je 20 godina jedini davao pare u klub kada nitko drugi nije htio i čupao ga iz govana! I na ovaj način da se čovjek potjera je stvarno sramotan. I zbog čega? Zbog 300.000 KM na godinu dana, Feal se opet na polusezoni sljedećoj pokupi i ode iz kluba, i na čemu si onda? Ko će biti glavni sponzor i odakle pare za ovolike apetite?

 • Trebate Mirku spomenik dignuti na sjevernoj tribini…covik je digao klub na ovu razinu i davao koliko je trebalo… Hvala mu.. A vi Jazavci sto ne postujete ni svoje radnike kako ce te klub … mirko nedaj im vise ni cokolade…

 • Spomnik u Širokom Brijegu zaslužuju samo oni koji su poginuli za Hrvatsku domovinu i Široki Brijeg.
  Mirko Grbešić i svi ostali “gospodarstvenici” su izišli kao gospodarstvenici u ratnom i poratnom vremenu i obogatili se na razno razne načine s kojima običan čovjek ne može ni za miljuna godina.Meni Grbešić ne smeta ali mi smeta kad se preuveličava njegova zasluga za bilo što u gradu…Na kraju krajeva nije bio ni u jednoj oslobodilačkoj ni obrambenoj akciji,red je da daje i neka daje ubuduće,davali bi možda i oni sa Stipića livada,ali ne mogu jer su poginuli…Stoga kolektivno ne serite. Mirko je seljak koji se obogatio,i neka je nisam ljubomoran želim mu dug i sretan život,ali nemojte mi ga zvat gospodinom jer novac te ne čini gospodinom,već maniri i izražavanje!
  Što se tiče kluba,ako je Mirko davao što se sad priča o dugu,onda nije davao nego posuđivao,budimo realni i izravni,svi su ratni profiteri morali davat jer je Mijo bio tamo di oni nisu,i dok je on izviđao neprijatelja oni su prali novac,Sreća im je što je Mijo iz tradicionalne kršćanske obitelji pa nije htio maltretirat. Da sam ja na njegovom mjestu uveo bi Široki u ligu prvaka sa parama “gospodarstvenika””””””…

  • majstore, nisam po prirodi kriticar ni destruktivac i onaj koji voli komentirati druge, ali ova ti je na mjestu 100%. svi gospodarstvenici su dobili puno vise od sirokog i imena siroki, nego sto su vratili. svi! ali svi!svi!

  • Svaka cast majstore na komentaru, kao da si moje misli citao, potpisujem svaku rijec, hvala Grbesicu na svemu ali mi malo stariji znamo tko je bio i sta je imao prije rata, tko da stanite malo ljudi na loptu, njemu hvala, ali kako se odužiti poginulim i ranjenim braniteljima, a i onima koji su bili svugdije, Miju Jelica da nezaborvim, pozz Bog i Hrvati

 • Znači Miro Kraljević se razumije i u nogomet osim što je nezamjenjiv na čelu općine.
  Bilo bi zanimljivo vidjeti postoji li igdje u uljuđenom svijetu gradonačelnik na poziciji predsjednika kluba.

  • Zato sad predsjednik nema stare ovlasti. Sve bitne stvari rješava Šilić,sportski direktor. Da si pratio situaciju zna bi. Uostalom eto dosad su sve znalci bili

 • Jedan je Mirko i Mepas ali isto tako on nije lik kojeg netko može preskakati i vuć za nos bezveze.Badžo ne popuštaj tim uhljebićima.poz..

 • Koja antipropaganda,neki otišli iz kluba pa sad navijaju dabogda propao.Uh a što je dosad uprava prava bila. Kažete 68 godina kluba? Vi kontate oni jad od Mladosti koji je bio u nemilosti kao klub?

  Tko je potpisao taj ugovor s Dinamom? Tko je prodao Marića i Kožulja za siću? Niste poštenog igrača izbacili iz kluba a od pojačanja jedino Wagner valjao i sreća da je on najbolji u povijesti lige inače bi davno mi bili na sredini ljestvice!! A naslov od 2006. čekamo pa o kojoj visokoj razini pričamo??

  Što se sponzorstva tiče hajde recite ako je Mepas sponzorirao,zar ga je na dug sponzorirao? Ako je šta će ti takav sponzor. Nije persirao s tim dugom dok nije Feal došao. A oni i Feal se nešto ne mogu smislit. Tako je bilo i sa HKK a klub nikad nije financijski bolji bio nego kad je Feal bio u upravi. A sad dužni igračima plaće, porez,neke godine prosili pare da se igra ABA Liga ali nek su gazde u upravi. I na čemu bi to trebali Mepasu zahvalit? Što u Hrvatskoj otvara radna mjesta a u rodnom kraju zapošljava 50ak menadžera? OD silnih para ne može ili ne želi pokrenuti makar jednu tvornicu u Širokom. A Feal 400-500 ljudi zapošljava. A vi žugate ovdje po portalima kako nemamo tvornica a digli bi spomenik čovjeku čija SAponia u RH zapošljava 900 ljudi a o ostalima (kandit,Maraska,Brodomerkur) da i ne govorimo.

 • Logika : Mirko Grbešić sponzor i Uprava do siječnja 2017. Široki 7. na ljestvici – Ožujak 2017. Mirko van Uprave,Široki i dalje 7. nakon samo 2 utakmice. Odmah članak i komentari o raspadu kluba iako se klub pojačao s još jednim sponzorom.
  hahahahhaha pa koja komedija i koga ovi prave budalama. PA bio si uprava na ljeto,što tada niste doveli da valja pojačanja i riješili se nekih igrača? Klub se ne gradi na pola sezone.

 • Mepas davao 240 000,Feal će 300 000 dakle 60 000 više. I dužni Mepasu 900 000 kroz sve ove godine,mislim od 2001. da je Mepas glavni sponzor?! Tko se zaduživao? Mijo i Bevanda. I tko će odgovarati za taj dug? Nova uprava. I umjesto da smo sa 2 jaka sponzora budemo jači financijski za još 300 000 KM zbog međusobnih odnosa gospodarstvenika takozvanih sada će se pelješiti međusobno za 900 000 KM?
  Da vas pitam gospodo gospodarsvenici i milijunaši naši : JE LI SE OVAKO VOLI KLUB???

 • mirka je malo uzdrmao čović, i malo je ego proradio… ima dvije godine da se ovdje pise i prica po sirokom da mirko mora smanjiti ulaganja u siroki a pojacati u zrinski. prvo je bilo receno da se smanji sirokom na 50 tis godisnje a zrinskom daje 200 tis… i to je javna tajna
  sretno mirko i hvala za sve ove godine!
  ipak 5-6 milijuna ulozenih u 20 godina u klub je kap u moru koliko je tebi siroki dao… svi rezimi prolaze, lova presusi, zlo se nadvije, ali Široki ostaje! mali gradić, mali klub ali velikog srca i muda (joke vrankovic)
  SAMO ŠIROKI!!!!!

 • Znači prema nekim mozgovima Feal koji je u klub ušao prije 2 mjeseca ispada kriv za loše stanje u klubu? A ne oni što su ga vodili sve ove godine ,zadužili se kod Mepasa i doveli nas na ovo mjesto na ljestvici?

 • Ugasiti što prije i priorat za virdžiniju kad kanal teče tuda ili dovest druga Jozu Musu da napravi red prid njegovon je kučom bogareti.

 • Dakle oni koje je Mijo pozivao da preuzmu su bili nezainteresirani. Čisto sumnjam da Grbešiću nije nudio. Pa što nije preuzeo? Ili stavio nekog svog?I kad je formirana nova Uprava izabran je pa zašto je dao ostavku i sad traži naplatu duga. Taj dug ne bi ni postojao da je i Feal bio sve ove godine a zbog njihovih međusobnih razmirica svi moraju ispaštati. Već se znalo da će ovako biti pa sad krive jedni druge.

 • Ljudi polako dok se ljudi snadju.Mislim da najvecu paznju treba okrenuti pra omladinsom pogonu jer jedino kroz stvaranje novih igraca siroki moze osigurati egzistenciju.

 • Mirko prije rata nije imao za teglu ajvara i odjednom preko noci bogatas.prije rata osudjen za pronevjeru ali zatvora nije vidio i niko mu nije mogao nista.pa sad ako imate imalo u glavi skontajte iz koje je kuhinje ispao.

 • Zna se ili Mepas ili FEAL, obojica ne mogu biti u klubu, dosao Jozo, Mirko otisao, velika steta… Jozo kao i Mijo su daleko, Sirokom se smijesi propast…

 • Mislim da su Jozo, Mirko i Gilja dobri ljudi. Možda im je ego prejaki ali vjerujem da sa svojim životnim iskustvom i zrelosti mogu normalno razgovarati i dogovoriti nešto dobro za narednu sezonu bez da se kao djeca natječu ko je veća faca.
  Sva trojica imaju na sve građane u Širokom jaki utjecaj i mogu jos puno toga napraviti, ne samo u sportu. Naravno oni nisu jedini i kada bi svi imali malo više volje, sluha, razumijevanja, pameti i osjećaja prema građanima onda bi ovdje moglo još bolje biti a ne da Siroki ovako propada. A istinski propada jer niko ne gleda previše na sirotinju, bolesene, mlade bez posla, na školovanje, na male plaće, na ljude koji idu u njemačku itd.
  Šta vrijedi bogatstvo kad ti je bližnji gladan, bolestan i nesretan.
  Kad imaš sve, na vidiš ništa, progledaš tek kad nemaš ništa.

  • Ne mozes Gilju usporedivat s njima, on je udbas s Covicem pokra di je stiga ima 10stanova, pokra nase pare i nije marku svoju da elektroprivreda je nasa kontas tupsone, a ovi daju svoje pare , kako su oni dosli to je druga prica

 • Najbolje da odmah krenu u rekonstrukciju i pripremu slijedeće sezone.
  Wagija za trenera ili još bolje skauta. Mogu oni u ligi za opstanak i bez njega. Priključiti odmah 2 omladinaca da stječu iskustvo.

 • Ljudi moji lajte koliko hoćete na Mepas i Feal ali usporedit Mirka i Jozu staviti u isti rang kao osobe mislim da je najveća nabuloza u nasem gradu zato Mirko povuci se i ostavi to ovim koji su se tek sada sijetili da postoji NK Široki.Da Mirka nije Nk Široki nikada nebi postojao ko Ce biti realan a ovi bi bili sponzor jednu godinu i odmah oni glavni sa prvih 300tisuca a ovi dosad dao 5-6miliona

 • unda kad je otisa nas kapetan mijo jelic sve je poslo nizbrdo. nije vise bitno jeli se kaze iran ili irak, sad je bitno sta ce bit sa sirokin. bija je velik isan a jos veci covik. fala ti nas generale i vođo

 • Moj anonimno za jedan Široki je veliko sto je osvojio 2naslova prvaka Široki ima 30000 stanovnika to je isto da u Hrvatskoj osvoji Cibalia Vinkovci ali ne zamjeram ti vjerojatno pratis nogomet od siječnja 2017 i stadion ti je preko puta Ina pumpe i upitaj se ponekad ko je ono napravio i pozdravi Jozu👏✋🙈

  • A kakve veze ima koliko stanovnika imamo? S našim sponzorima bi uvijek trebali u borbi za prvaka biti. Da 2 naslova i svaka čast ali zadnji je bio 2006. Hvali li se Engleska i sad sa osvojenim Svjetskim 1966.? I de reci zašto Mirko taj dug nije tjera velikom stručnjaku Bevandi.
   A tko je stadion napravio i je li sa “svojim” parama? Hahha

 • Pa ljudi moj nije ovdje pitanje ko je veći čovik od njih dvojice, koji ovo više, koji ono manje… u nas uvijek neki tabori. Ne živi se od stare slave i od onog što je jučer bilo. Može li naš narod jednom da ne bude zadrt već da se normalno razgovora i traži rješenje.

 • Njima je 200 ili 300 tisuća dati kao nama 100 ili 200 maraka. To je po meni red da se daje godišnje. Pa šta ima veze što je Siroki mali opet mislim da možemo stvarno biti u svemu ispred svi drugi. Zašto ne bi osvajali prvenstveno? Nije pisano pravilo da mora veći grad biti bolji jer uvijek može biti izuzetaka i oni koji su bolje organizirani. Zašto ne bi bili jedinstveni a ne grad slučaj gdje svak na svakoga laje, puni mržnje i stalna utrka za lažnim vrijednostima i materijalnom zlu. Samo eksponirani ljudi iz politike, gospodarstva i crkve mogu napraviti preokret u tom svemu ali trebaju djelovati, spajati a ne razdvajati narod I svoj osobni interes staviti i drugi red kad je Siroki u pitanju. Bog će im sve vratiti a i narod ako se malo opameti da zna cijeniti dobre namjere i djela.

 • nije klub krava muzara kao javna poduzeća koja su već na koljenima

  narod ne zaboravlja a valjda neće ni praštati dosta je

 • Citam i mislim koliko ste pljuvali po ljudima ,a nisu to zasluzili dali su sve za klub a nek vam sad janjetar vodi klub sramota.
  Mirko Grbesic je covjek nema ga kome nije pomogao u nevolji i hvala mu do neba!
  Sretno klubu upravi i igracima ali nikad vise nece neko srcem vodit klub kao oni koje ste vi blatom gadali .

 • Ovo što pišu neki o mirku to nemogu nikako prihvatit.pa gdje bi sad široki bio da nije bilo mije i mirka.pa gospodin mirko i sad kada čuje da nekome treba pomoci prvi se javi,a u klubu se dešavaju čudne stvari.

 • Široki je počeo padati nakon događaja oko Mije jelića. Ni Mirko Grbešić, niti Jozo Bogdan a komoli Marin gilja se razumiju u nogomet. Vrtili se oko kluba da nešto ugrabe. Neki su ugrabili previše, pa sada glume da su znanci i pametni. S početka devedesetih bili gola sirotinja. Poznata je ona legendarna iz rata Medo preuzmi poštu.

 • KOJI OD NJIH DAJE SVOJE NOVCE NEBUDITE SMJIEŠNI NE BUNCAJTE ŠTA JE IMAO BOGDAB BIO KAMIONDŽIJA ŠTA JE IMAO MIRKO NIŠTA GILJA DAJE NAŠE PARE POSKUPI STRUJU ONI SU TU GDJE JESU MORAJU DAVATI PARE KOLIKO IM STVARNE GAZDE KAŽU A ONI UZ TO DOBRO PROĐU OPERU I ZA SEBE NA BRZINU SU DOŠLI DO VELIKOG KAPITALA HAJMO IM UPOREDITI PRIMANJA I IMOVINU PA NEKA DOKAŽU ODAKLE IM MI SMO TOLIKO LICEMJERNI SVI ZNAMO DA JE SVO OVO LAŽ A GLUMIMO DA JE ISTINA SAMI SEBI LAŽEMO DA NIJE BILO RATA I DANAS BI NEKI OD TIH TRAŽILI ZA KAVU IZ KLUBA TREBA OTJERATI UHLJEBE 20 GODINA ŽIVE NA RAČUN KLUBA A IMAJU PENZIJE INVALIDNINE DOBILI KUE STANOVE AUTA I TKD A ŠTA JANJETAR ZNA O NOGOMETU

 • E da je bumba postao predsjednik pa oko sebe stvoriti ekipu koja prije svega voli klub i grad . Srecko,zuto,prika,luka… A naši stave formalnog predsjednika koji ništa nezna o nogometu

 • Samo se nemojte prepucavat ko je sto htio ,niste vidjeli silni trud u klubu i ljubav za nogomet .
  Ruzno pisete o Mirku Grbesicu koji je vise pomogao ljudima u nevolji i u klubu nego vi svi .ljudi koji su do sada vodili klub Bog ih blagoslovio ,a neki su pisali ruzno .

 • Ma tko piše ružno o njemu, on je dobar čovik ali ljudi iznose i neke cinjenice koje stoje. Slažem se s ovim što je rekao da treba ekipa koja voli klub i koja zna posao. Realno bi bilo da to bude Bumba ili možda neko sličan koji bi se založio da budemo u samom vrhu. Isto se čudim da nema nasi legendi poput bubala i bazine. Neka svih gospodarstvenika u blizini oba naša kluba i općenito u gradu ali važne pozicije neka dobiju ljudi koji znaju i hoće raditi i da imaju odgovornosti za rezultate.

 • Ma nema veze bilo kako bilo trebamo branit svoje, u srjedu svi na peceru da pokusamo izborit europu preko kupa…Samo Siroki

 • Cuj Srecko,Luka,Prika i Zuto pa oni su svi bili oslobodeni tjelesnog u srednjoj skoli. Danas su svi strucnjaci. Za ovo stanje je kriv nitko drugi nego Mijo Jelic. Okruzio se sa strucnjacima oko sebe koji su godinama govorili sto je Mijo volio da cuje.Onaj tko nesto zna o nogometu nije bio pozeljan u klubu.O transferima da ne govorimo,uvjek neka pojacanja koja to nisu bila a po pricama velike igracine!!! U ligi za opstanak afirmirati 2/3 juniora svakako se ne moze ispasti.

 • Ma naravno dok je expert Bevanda vodio klub Mirku te pare nisu trebale. Ni dok je Mijo bio. Kažete bez njih ništa. Hahaha koji ljudi. Pa aj probajte. Bar jednu cijelu sezonu dajte Fealu a ne ovakp na pola sezone se mijenja i moraju čistiti nered.Cijelo stanje u klubu sad je zasluga bivše ekipe. Svi ovi igrači Sesar,Krstanović,Pandža su njihovi. Pa tko ih je doveo?? Što se Mirka i Joze tiče koga briga i za jednog i za drugog? Jozo je napravio Feal bar i uposlio 500 ljudi ali bi ih moga bolje tretirat dok Mirko po Hrvatskoj otvara a u svom rodnom gradu ništa! I kažete pomaže? E sad cete reći šta bi da ne daje ni toliko? A šta je moga,dobit tu firmu i zatvorit se u kuću od svita?Zna svaka budala da se nisu obogatili ko na Zapadu na tržištu i od nule pa šta glume neku gospodu. Klub nije njihov. Mirko je imao šansu eno i Mijo je rekao ali nije htio preuzet. Umjesto da se tu inate nešto ima da SVI koji imaju novca i mogu pomoć da pomažu!

 • Svi na Pecaru u srijedu. Uprava neka odmah krene slagati narednu sezonu. Biznismeni svi neka učestvuju i a za glavnog sponzora neka dovedu stranu firmu. Evo mogu Mercedesa, Jeep ili Skodu ta imaju gazde milijune maraka njihovi auta tako da je pola milijuna maraka za nji sitnica i neka se stadion zove po njima. Građani svi koji rade ima da kupe godišnju ulaznicu i dres. Svaki nedolazak na Pecaru je ravno izdaji, ajde dobro nekad ali 90% utakmica treba ići podržati sa tribina a ne žugati po portalim.

 • Za ove “Mirkove”:
  A zašto gazda jednu Saponijinu,Kandit ili Koestlin tvornicu ne otvori u svom gradu? Po Hrvatskoj ima tisuće zaposlenih a u svome Širokom 40ak?
  Zašto nije od Mije i Bevande koji su taj dug i napravili,kad su toliki maheri, tražio tqj novac na naplatu sve ove godine?
  Ako tako radi dajte mu novac,isplatite ga i gonite ga. Potjerajte i Bevandu. Bar 5 igrača isto i dogodine posložite momčad oa da vidimo može li se bez nekih.
  Eno Mirko je i u košarci pa duguju plaće igračima i poreze a eno rezultata.

 • Mirko Grbesic je veliki gospodin i uvik će to ostati. Svi su ukrali ako su ukrali za vrime rata. Al bgm jedino je mirko taj što je opet sve te pare uložio u nas Široki i ostavio ih među svojim narodom. Kolko obitelji je pomogao. .. I mirko ako opet za rat i ti prvi opet uzmi pare! ! On ih je kao Al ih je o dao. Bog mu dao trostruko više nego što ima!! A vi svi umrite. Neka nama Mirka dok je on još živ siroki će bit nešto! ! A kad on otputuje svi će mo mi curnuti.

 • Mijo Jelić je najveći i najuspješniji Predsjednik NK Široki i to će tako ostati. Jedina manje dobra stvar koju je uradio jeste što se nije na vrijeme povukao. Kada više nije mogao fizički dolaziti u BiH trebao je razumjeti da je klub nemoguće voditi na daljinu. Zbog toga je klub 2 godine organizacijski propadao.

  Otkada nema Mije i Mirko je lagano počeo gubiti interes za klub. Nema Mije niti ekipe ostalih gospodarstvenika s kojima je vodio klub, a koji nisu više financijski jaki da bilo što ulažu u klub.
  Mirko je daleko najviše zaslužan za sve velike uspjehe NK Široki. Iskreno mu hvala na tome. Jedino mu želim, ako je već odlučio otići jer nema više entuzijazma, snage i energije, neka ode kao gospodin.

  U jednom trenutku se rodila nada da Mirko, Jozo i Gilja mogu zajedno napraviti veliku stvar i NK Široki vratiti na stare staze slave. Nažalost, treba pogledati istini u oči. Iako su svaki ponaosob odlični ljudi koji bi sve dali za Široki, ipak su to vrlo “teški” ljudi za komunikaciju i dogovor naviknuti cijeli život na autoritativni stil vladanja. Očito ne postoji viši interes zbog kojeg bi se mijenjali i obuzdali svoj ego – vjerojatno su prestari za takve drastične promjene …

 • Zasto se brinete za klub.
  Te Mirko te Jozo te Gilja…
  Nide veze -dosa je nas Miro i sve ce srediti
  Vidite li da GRAD CVJETA zasto nebi i klub na celu s nasim Mirom
  Pravi coek na pravom mistu

 • Dobar ti ovaj komentar.
  Kome svi više prkose? Nisu tamo di treba samo među svojima, neka počnu ponašati kao prave vođe da narod i grad uzdignu. Može svaki gazda jos puno napraviti za grad a može i narod puno više raditi a manje žugati ma svakoga. Hvala svim gazdama i politicarima jer su vecinom dobri ljudi ali moramo više napraviti svi skupa. Poslušajte malo mlade ljude i podržite ih u njihovim idejama i namjerama jer oni se još nisu zasitili i vide sve iz drugog kuta koji je nama starijima potpuno stran.

 • Kad sam rekao poslje skupštine da mirko napušta klub bilo je svakakvih uvrijeda na taj moj komentar … a niko sretniji nebi bio od mene da je sve u redu u klubu i oko njega,a daj bože da ovo nije početak kraja

 • Mijo i Bevanda se zaduživali u Mirka i nije im ništa. Sad kad je i Feal ušao nešto mu ne odgovara pa će ove tražit pare nazad. Ljudina je nema šta. A nudilo mu se i da vodi klub i nije htio. Dajte mu te pare i ćao! A posložite kakvu momčad pa da vidimo hoće li propasti sve bez nekih koji se očito bogovima na Zemlji smatraju.

 • Neka ova 3 glavna sponzora ali ima jos puno firmi u sirokom, sto manji a sto veci. Da ne nabrajam sve ove vece ali ima i oni koji su uvijek skroz po strani u svemu a treba ih ukljuciti. Mogli bi i neke sa strane firme naći kad imaju veze svugdje. Nije valjda da je Mijo jedini koji bi mogao to izvesti i spojiti kako treba. Pa di su nam svi ti strucnajci i biznismeni da malo pokazu svoje kvalitete i pozrtvovnost za klub. Nemora uvijek iznos sponzorstva biti mjerilo vec mogu oni i strane investitore ili sponzore dovesti. Sto u sport a sto u gospodarstvo. Svaki gazda neka uplati barem po uposlenom 200 maraka a svaki građanin koji ima posao neka kupi godisnju ulaznicu i dres. Ma moglo bi da cvata u oba kluba a da niko ne osjeti da je odvojio ove pare. Izracunajte koliko bi to bilo a ne da se stalno jedni te isti skacite. Napravite neki projekt pravi, motivirajte ljude da podrze i brate radite nesto a ne da samo sjedite po kavanama. Gledali bi opet borbu za prvenstveno, europske utakcime i aba ligu. Ako necete ili neznate nesto davalja sloziti prepustite drugima a ako nema niko drugi samo recite narodu da ne vrijedi vise ona siroki uvijek na prvom mjestu. Mi cemo moci ziviti i sa tim i gledat cemo nase domace mlade momke pa neka se bore u budece za opstanak ili u drugoj ligi.

 • Zamislite da ima zakona,pa da se samo pročešljaju ugovori,da se napravi revizija…
  Dakle zaboravit će mo da su ‘gospoda‘ uzeli lovu na brašnu za srednju bosnu,samo će mo reviziju ugovora…pa da vidite kake se voli široki,potpiseš ugovor na sto tisuća igraču daš 30 a izvučeš sebi 70…
  Volimo široki,mi smo zaslužni…hahahaha jeste naivni…pa ako ima netko pametan nek zbroji dva i dva…
  Pa odkud ova tema jeste se zapitali???
  Plasiraju je dojučerašnji funkcioneri,posto su mali ljudi sad rade destrukciju.

 • Uspoređivat Mirka koji godinama sponzorira NK.Široki, i Feal ,koji je sada uzeo sponzorstvo nad Širokim -mogu samo budale i neznalice. Da nije bilo Mirka ,Široki bi bio lokalni klub u nekoj trećoj regionalnoj ligi.
  Di Feal dođe ,tu trava ne raste i ne zeleni se. Živi bili pa vidili.

  • Zato što je Mirko tu i bio nije Feal ni mogao. Ma jašta di Feal dođe trava ne raste. Vidim kako propada Feal,nova zgrada nova hala zadnjih godina. Mirko je tu 20 godina u klubu,bilo je dobrih stvari i loših. Moga je još nije ga nitko tjera van. Isto zašto ne otvori štogod po Širokom. Taman čitamo da je među 10 najbogatijih Hrvata a svojih Širokobriježana 50 zapošljava. Taj Mirko? Boli me briga što po Dobrkovićima časti i svaka mu čast na uspjehu ali da može i treba više je sigurno.

 • On je krao Al ih je i dao. Nije bitno koliko kome Al nije ih sprzio samo nase use i podase. Nebitno kolko Hrvatskoj a kolko nama. Al coviku ko je god dosa i upita za pomoć pružio mu je. Mirko samo jakooo! !

  • Najprije mu uzeo na čuvanje pa mu sada vraća njegovo. Bijedni ljudi jadan narod. Dragi bože pomozi nam .prosvijetli nam pamet.

  • Da se u Širokom i oko Širokog išta radi nebi bilo ovoliko “dobrih” komentara a i rezultati bi bili bolji i kluba i samih ovih “pametnjakovića”,koji misle da sve znaju a u ćaće traže za kavu i cigare ,a većina njih sa 32o KM mirovine jedva uspijevaju preživjeti. Dragi Širokobriježani prihvatite se posla jer će dvorana i stadion na Pecari uskoro biti samo spomenici jednom vremenu koje je prošlo i vjerujte mi neće se ponovit.Ovi koje gore spominjete su novac izvukli i oplemenili van Širokog, samo da se zna Moj i Vaš novac.Ušli smo u jednosmjernu ulicu a dragi sugrađani zar Široki nije odavno jedna velika jednosmjerna ulica -za odlazak,pa u Širokom nemate ulicu gdje se mogu dva auta razmjeniti ako netko zna neka mi navede ulicu.NK Široki i samom gradu treba ljubav i davanje sebe a ne tražiti za sebe.pozdrav svim Širokobriježanima a posebno GRADONAČELNIKU novom Kreši Buntića.

 • Čitajući ove manitoštine, koje “jako objektivno” pišu širokobriješki katolici, dođe mi prijeći na tursku viru. Sram vas bilo.

 • ha sve stručnjaci oko kluba i koji vole klub nisu dvaput u životu obuli tene,cil život u laknim cipelama,ilsu bili oslobođeni tjelesnog ilsu bili izbačeni iškole pa neznaju štaje tjelesno.,daju pare..čije??,ratni profiteri,perači poreza i ovi što daju elektro,pošta pa itosu naše.,Za klub daju samo oni što kupe ulaznicu,uzmu od mame cenera i napecaru a svi ostali mogu pušit,,samo gledaju korist od kluba,počeće i travu vadit pa okokuće postavljat..Vi papci ne blokirajte komentare,dosta ivas više,,objavite nešto pa blokirate.,kose vidi u mom komentaru a nepravomu dacumu adresu i broj.pozz

 • Zašto je Široki tu gdje jest u ligi za bedake,zato što je nestalo para,sve manje i manje se peru pare preko Širokog,igrači su samo ko fol dobro plaćeni,a obavezno se 2-3 puta kažnjavaju tijekom sezone,a stalno se plasiraju priče o velikim ugovorima.Igrači i njihove obitelji se zdravstveno osigurani preko biroa za zapošljavanje a penziono nitko i ne spominje.Odgovorno tvrdim ovi naši domaći igrači koji su svo vrijeme u Širokom prestankom igranja postaće socijalni slučajevi i šta im slijedi bauštela…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.