Bivši vehabija radi kao viši inspektor SIPA-e

Bivši vehabija Adis Drnda danas radi kao viši inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH, zadužen za provjere osoba koje predstavljaju potencijalnu sigurnosnu prijetnju, piše “Euroblic”, pozivajući se na izvore iz vrha SIPA-e.

List tvrdi da posjeduje video snimku vjerskoga predavanja koje je prije 15 godina držao jedan od osnivača vehabijskoga pokreta u BiH Jusuf Barčić, a na kojem se jasno vidi Drnda u društvu osuđenoga vehabijskoga vođe Bilala Bosnića i nekoliko desetina vehabija, prenosi Srna.

Navodi se da je Drnda rođen u Sandžaku, da je 2003. godine podnio zahtjev za državljanstvo BiH, a nakon dobivenoga državljanstva ubrzo je dobio i posao inspektora u SIPA-i.

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH je 2010. godine došla u posjed ove snimke vjerskoga predavanja, nakon čega je SIPA izvršila detaljan pretres stana Adisa Drnde, ali tamo, navodno, nisu pronašli dokaze zbog kojih bi bio izbačen iz službe.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • Čuj Drnda?
    I država je ko i njegovo prezime..I mislite da je to ok?Haha.Jeli moguće tako nešto ali iz nekog drugog naroda.E bogami nije.

  • Baš me čudi. A koliko ih iz državnih organa i politike rade za vehabije i štite ih…Tko ubi Jozu Leutara,Ugljena,hrvate povratnike u Središnjoj Bosni,Gen,Šantića itd. Tko baci topovski udar ispred vozila glavnog nač.oružanih snaga BiH-ne gen.Jeleča. Pa djelatnik OSA-je i ništa,nikom ništa.Čemu se čudite onda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.