Njezina tragična smrt i danas je misterij: Neuspjeli brakovi i višestruki pobačaji za ikonu su bili previše!

Životna priča jedne od najpopularnijih ikona ženstvenosti i seksepila, Marilyn Monroe, može se opisati svakako, osim glamurozno. Još kao djevojčica Marilyn, pravim imenom Norma Jeane Mortenson, bila je smještena u udomiteljsku obitelj jer joj je majka bila psihički nestabilna te se tamo zadržala do sedme godine.

Problemi su se nastavili nizati, a mala Norma je morala otići u sirotište. Imala je 16 godina kada se 1942. godine vjenčala s pet godina starijim James Doughertyjem. On je uskoro morao otići u rat, a ona je počela raditi u tvornici padobrana kako bi preživjela.

Njezina priča o uspjehu počinje upravo tu.

Kako bi promovirala žene u vojnoj industriji, tvornicu je jednom prilikom posjetio fotograf koji ju je primijetio i predložio suradnju. Obojila je kosu u plavu, počela reklamirati kupaće kostime, pojavljuje se na gotovo svim naslovnicama i do kraja rata postaje neostvarena želja svakog fotografa. Svima je zapala za oko, a uspjeh koji ju je lansirao u daljnje vode naveo ju je da se 1946. godine razvede.

Preuzela je majčino prezime Monroe, a onda se 1949. godine odlučila slikati gola za kalendar prvog broja “Playboya” objašnjavajući kako joj je trebao novac, a nije dugo trebalo da počne snimati filmove.

1952. godine udaje se za Joea DiMaggioa koji je bio nemoguće ljubomoran i posesivan, a brak je završio nakon nepunih devet mjeseci. Jedna od najpoznatijih scena u kojima se našla je ona dok joj se suknja dizala u zrak. Okupilo se više od dvije tisuće promatrača i nekoliko stotina fotografa, a ushićena Marilyn pozirala je više od dva sata.

Njezin brak s piscem Arthurom Millerom bio je ispunjen konstantnim pokušajima da zatrudni. Svaki put bi doživjela spontani pobačaj, a Marilyn je to sve jako teško prihvaćala. S Millerom je ostala čak četiri godine, a do njihovog kraja došlo je zbog njenih konstantnih problema s ovisnošću.

Doduše, najslavniji muškarac koji se veže za njezinu pojavu je definitivno John Kennedy, i iako nema svjedok niti dokaza o njihovoj vezi, smatra se da su intenzivno ljubovali, piše Večernji.hr.

5. kolovoza 1962. godine spremačica je našla njeno beživotno tijelo i iako se smatra da je umrla od predoziranja, neki tvrde da je mnogo stvari u vezi s njenom smrću nerazjašnjeno i raspravljaju da je ubijena zbog veze s Kennedyjem ili veze s mafijom te do današnjeg dana se misterij njezine smrti nalazi kao predmet mnogobrojnih rasprava u teorijama zavjere.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.