Njemačka otpisala dug BiH pod uvjetom da se “očisti” Mostar

Njemačka savezna vlada je Bosni i Hercegovini otpisala dug u iznosu od 12,8 milijuna eura. Uvjet za otpis duga bio je da Vlada Federacije Bosne i Hercegovine za renaturalizaciju područja oko rudnika kod Mostara i Vlada Republike Srpske za vodoopskrbe i zbrinjavanje otpadnih voda u Kostajnici investiraju u navedene projekte ukupno 20% iznosa duga iz vlastitih sredstava.

Nakon što su sada oba entiteta ispunila taj uvjet, omogućen je otpis duga. Veleposlanica Hohmann pozdravila je činjenicu da je na ovaj način financijska suradnja između Njemačke i Bosne i Hercegovine urodila plodom. 4.000 ljudi u Republici Srpskoj profitiraju tako od novoga i modernoga vodoopskrbnoga sustava i poboljšanoga zbrinjavanja otpadnih voda, piše Bljesak.info.

U Federaciji BiH Njemačka s renaturalizacijom područja oko rudnika kod Mostara daje važan doprinos zaštiti okoliša, ne samo u gradu nego i u cijelom donjem toku Neretve i njezinom ušću u Jadransko more.

Njemačka vlada je ukupno do sada za projekte financijske suradnje u Bosni i Hercegovini stavila na raspolaganje oko 800 milijuna eura.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.