Njemačka: Katolici iz BiH prelaze na Islam! Donosimo ispovijest muslimana Darka

No,sada je situacija još gora.

A gora je iz razloga što ih je aktualna bosanskohercegovačka politika dovela u situaciju da prodaju i svoju vjeru! Recimo, kao Darko iz Banja Luke, prenosi Dnevno.hr

“Došao sam u jedno manje mjesto blizu Stuttgarta i dobio posao da čistim nekakve urede. Plaća od koje sam mogao preživljavati.

Ali za početak bolje išta nego ništa. U rodnom kraju ostala mi je sama majka. Dugo sam čekao na posao, ali ga nisam dobio. Spakirao sam se i za Njemačku ‘sprašio’.

Teško jeste, ali izbora nije bilo. Hrvatima je u RS-u sve teže. Ni Banja Luka nije što je nekoć bila. I majka je rekla – idi sine, spašavaj se dok još možeš” – priča za naš portal Darko, koji je nakon par mjeseci boravka u Njemačkoj dobio nesvakidašnju ponudu.

Dobio je ponudu da promjeni vjeru. “Jednog dana dok sam čistio te urede prišao mi je vlasnik, inače musliman, reći ću samo s našeg govornog područja i upitao da li bih ja to učinio? Ponudio mi je 30 tisuća eura u kešu i super dobar posao u Švedskoj. Vrbovao me i ja sam pristao, jer ipak su to pare.

Za te pare kod nas u Bosni mogu kupiti stan, ako se ikada vratim, a ako se i ne vratim, a mislim da neću, imam bar nešto para za kakav-takav život, jer iz Bosne nisam ništa ni donio.

Osim uspomena. Uglavnom tužnih. A zašto čitav život tugovati kada su najbolje godine ispred mene. I zar je više važna vjera, pa jedan je Bog. Ionako kada se rodimo ne dopuste nam da sami biramo vjeru. Ni ime. Drugi nam odrede i ime i vjeru. To nam dadnu. Ta neće nam dati pare” – iznosi Darko svoje mišljenje u razgovoru za naš portal.

U nastavku razgovora doznajemo kako nije jedini koji je dobio ponudu za prelazak na islam. I nije jedini koji je prihvatio ponudu. Naš portal raspolaže podacima da je u zadnjih 4-5 mjeseci šest osoba katoličke vjeroispovijesti iz BiH na privremenom boravku u Njemačkoj prešlo na islam.

Podaci tih osoba su poznati uredništvu našeg portala, a nije isključeno kako ih ima još. Uglavnom se radi o ponudama u novčanom iznosu od 30 tisuća eura, te pronalaskom boljeg posla i to uglavnom u Švedskoj gdje pripadnici islamske vjeroispovijesti očigledno imaju jače veze nego u Njemačkoj, Austriji ili Norveškoj. Na prvi pogled pravi vjernik će konstatirati za onoga, koji je promijenio vjeru, kako je jadan takav vjernik.

Međutim, ako uđemo u neku dublju analizu zaključak je zapravo da su jadni vodeći političari nekog naroda, odnosno religije koji su svojim postupcima i vođenjem politike doveli svoj narod u poziciju da i pomišljaju na promjenu vjere kako bi u materijalnom pogledu koliko-toliko osigurali svoju budućnost, odnosno produžili si nadu u bolji život!- prenosi Dnevno.hr.

Ponude o kojima govorimo dobivaju ne samo Hrvati i katolici već i pripadnici drugih naroda i vjera, no mi se češemo tamo gdje nas najviše svrbi, a ova najnovija pojava u Njemačkoj i drugim bogatim zemljama europskog zapada itekako svrbi.

Prelazaka na islam je bivalo proteklih godina i u Bosni, međutim pojava u Njemačkoj nešto je ipak sasvim novo i nešto što uistinu postaje i više nego zabrinjavajuće.

Podsjetimo, prošle godine je i poznati TV komentator Marjan Mijajlović prešao na islam i uzeo ime Mustafa tako da se ovaj trend uistinu polako širi bez obzira tko što mislio o tome! Donosimo šokantan video o prelasku Vinka Stojanovića iz Zavidovića na Islam.

(www.jabuka.tv)


55 komentara

 • Vjeru niste ni imali,kad ste je se tako lako odrekli,a vaš Bog je taj euro u kešu ste ga dobili..tako nemojte srati sada da ćete sad bit i pravi vjernici islama..nemam ništa protiv ijedne vjere,ali mi se povraća na ovakve likove sto mijenjaju vjeru za novac..sutra ćeš se i neko sranje napravit za taj isti keš,i onda je kriv neko drugi sto si ti kreten i zavodljiva budala..

  • Ma sta ce ovaj, cuj nije mu se svidjelo koristenje alkohola, a da je malo proucavao svete knjige vidio bi da se nidje ne propagira alkohol i opijanje. Super da je ovaj idiot presao kod njih mozda ga malo rastresu

  • Nemoj biti naivan tekst je tako bijedno napisan upravo da nas nagna na ove jadne komentare! Ne vjerujem da ce iko prodati svoju vjeru za novac, a nema blizih vjera kao krscanstvo i islam!

  • Darko kretenu takvih izdajica je bilo bezbroj i takav covjek izdajnik i netreba hriscanstvu. Kako ti nisi mogao nekoga preobratiti na hriscanstvo, zbog para presao otpadnik u drugu vjeru. Koliko su tvoji preci izmuceni i spaceni bili pa sacuvali svoju vjeru, kad je Bog jedan zasto onda mijenjati vjeru za veceru, moliti se Bogu mozes u bilo kojoj vjeri. Prava i iskrena molitva je u svim vjerama ured ista. Potrosices te pare i ostati kao sto si i bio otpadnik vjere hriscanske.

 • Poturica je uvijek gora od turčina….
  Bog će preko nekog isprovocirat brutalnu smrt za izdajnike…
  Mislite da je masovno ubojstvo poturica u Srebrenici slučajno,ne,nikako!To je logičan slijed!
  Jer kaže Jahve:
  oci su vino pili sinovima trnu desni…
  Nekad davno se odrekoše svoje vjere i navukoše gnjev svevišnjeg…

 • Svi su u Bosni nekad na ovaj način prešli na islam..koji jadnici da mjenja vjer radi love..ko.je gid spreman to uradit on.je šljam bio ove ili one vjere.Trebao je uzet ime Izmet.

 • A sto reci na nase pretke ,koji su dolaskom na ove prostore,sa politeizma presli na monoteizam.
  Ocito su i oni tada immali neki interes.
  A da ne govorimo o velikom Rimskom carstvu do pojave Konstantina.

  • jasno 🙂 – samo ove naše međedine ovdje to ne mogu shvatiti, jer oni misle da povijest počima otkada je križ na mostu

 • Poturčio se i zvanično a živio je ko nevjernik a ne bi da je bio vjernik već za pare,a njemu svejedno.
  Takvi nikom ne trebaju.
  Tako je bilo i za turske vladavine u Bosni

 • Ja ne biram ono što imam.
  Ne biram, u stvari, ništa, ni rađanje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod, sve mi je nametnuto.
  Još je čudnije što moranje pretvaram u ljubav. Jer, nešto mora biti moje, zato što je sve tuđe, i prisvajam ulicu, grad, kraj, nebo koje gledam nad sobom od djetinjstva. Zbog straha od praznine, od svijeta bez mene. Ja ga otimam, ja mu se namećem, a mojoj ulici je svejedno, i nebu nad mnom je svejedno, ali neću da znam za to, svejedno dajem im svoje osjećanje, udahnjujem im svoju ljubav, da mi je vrate

 • Najdražui su mi ovi kreteni ,koji ko fol govore -svaka vjera je ista , jedan je Bog pa svejedno ako idemo iz krščanstva u neku drugu lažnu vjeru i religiju. Ako je jedan Bog a jeste jedan i jedini, zašto onda napuštate krščansku vjeru koja je jedina prava i jedina autentična?
  Jedini Bog istinit i vječan je Bog,Otac Gospodina našeg Isusa Krista!
  Jedini!! i nema drugih bogova ni boga osim Njega. On je jedini pravi Bog!
  Svjetlo istinsko koje svijetli svima koji Ga znaju prepoznati i imati srce otvoreno zaa Njega.Samo čovjek koji je blizu Boga ,može drugom čovjeku biti blizu i imati suosjećanja i srca za brata i sestru.
  Takav vid vjere i ljudskosti proizlazi iz vjere u pravog Boga , našeg Stvoritelja , BILO Ime Njegovo blagoslovljeno.
  Svi oni koji vjeruju u neke tzv svete krave, zlatnu telad , zmije, demone , opsjenare, padavičare i varalice -u dubokoj su zabludi i slijede krive, poganske, đavolske poglavice i zlotvore koji ih vuku u propast. Imat će se kad kajati cijelu vječnost za svoje zablude i vjerovanje u razne idole i poludemone. Kazna ili nagrada je vječna i nepromjenjiva. Isus Krist je to jasno kazao svojim učenicima i Njegove riječi isto odzvanjaju i danas kao prije dvije tisuče godina. Jedini je on Istina i Jedini Put u vječni Život..ISUS Krist ,Bog i Čovjek,Bogočovjek…

 • nista cudno u nas u sirokom prodala se za kilo duhana pa se rastala sta nebi uradila ZA 30.000OJERA PRODALA BI I KUCU I IMALJE

 • Dragi pojedini tvz. samozvani veliki Katolici da je BOG htio bila bi na svijetu 1 vjera. Pa malo se kvalitetnije informirajte jer ni 1 od 4 velike monoteističke vjere čovjeka ne navodi na zlo. A što se vjera zloupotrebjava to je drugi par rukava. Evo progledajte katolike i pravoslavce. Većina su izuzetno licemjerni. Duhovne vođe se razbacuju novcem a vjernici žive u bjedi. Pametnome dosta..

 • Evo najnovija vijest Plenkovic je darovao kucu i imanje oko kuće biskupima vrijedno 19,7 milijuna kuna. Ali je malo novca u vatikanskoj banci? Imaju oko 7 milijardi eura. Nije plenki tako brz da naredi istrage za kriminal. Već daj bogatomu da još više ima. Sramota..

 • đavlu dusu prodat za novac moze samo nevjernik,koji NIKAD nije upoznao Krscanstvo,jer da jest,onda bi znao da je izdao živog BOGA i znao bi,da je taj novi “Bog” antikrist i da njegovo samo ime upravo ima to znacenje: all AH ( anti hrist)

 • Mudri su to ljudi, čim su izabrali jedinu priznatu vjeru kod Boga, koja je jedina važeća sve do Sudnjeg Dana, a ostavili druge “šuplje” vjere. Dobro došli braćo u najčistiju vjeru na svijetu koja je jedina dostojna da obožava Jednog Jedinog Allaha dž.š., Boga Isa a.s., Abrahama a.s., Musa a.s., Muhammeda a.s. i svih ljudi, džina i svega što je Uzvišeni stvorio. Esselamu Alejjkum Ve Rahmetullah!

 • Ako je bilo koja vjera autentična to je Islam o kojoj se znaju najmanji detalji i sve je pažljivo zapisana. Ako je koja vjera autentična to je Islam, samo sa jednom knjigom, svugdje na svijetu istom-Kur’anom Časnim. Uz iskreno poštovanje prema tvojoj vjeri, ja ne mogu biti Hriščanin o slijediti jednu od bezbroj Biblija, gdje je svaka napisana na drugačiji način. Proučavao sam tvoju vjeru, i toliko mi je besmislena da jednostavno sam došao do zaključka da je samo Islam istina…Lijep pozdrav…

  • i Bibliju i Kuran je napisao čovjek. Zašto bi samo Kuran bio autentičan? Podjimo od Muhameda koji je bio pedofil,koji je naredjivao ubijanje nevjernika?? Recite istinu, kako njega možete usporediti sa Isusom Kristom,Sinom Božjim,nepogrešivim i milostivim??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.