Njemačka: Katolici iz BiH prelaze na Islam! Donosimo ispovijest muslimana Darka

No,sada je situacija još gora.

A gora je iz razloga što ih je aktualna bosanskohercegovačka politika dovela u situaciju da prodaju i svoju vjeru! Recimo, kao Darko iz Banja Luke, prenosi Dnevno.hr

“Došao sam u jedno manje mjesto blizu Stuttgarta i dobio posao da čistim nekakve urede. Plaća od koje sam mogao preživljavati.

Ali za početak bolje išta nego ništa. U rodnom kraju ostala mi je sama majka. Dugo sam čekao na posao, ali ga nisam dobio. Spakirao sam se i za Njemačku ‘sprašio’.

Teško jeste, ali izbora nije bilo. Hrvatima je u RS-u sve teže. Ni Banja Luka nije što je nekoć bila. I majka je rekla – idi sine, spašavaj se dok još možeš” – priča za naš portal Darko, koji je nakon par mjeseci boravka u Njemačkoj dobio nesvakidašnju ponudu.

Dobio je ponudu da promjeni vjeru. “Jednog dana dok sam čistio te urede prišao mi je vlasnik, inače musliman, reći ću samo s našeg govornog područja i upitao da li bih ja to učinio? Ponudio mi je 30 tisuća eura u kešu i super dobar posao u Švedskoj. Vrbovao me i ja sam pristao, jer ipak su to pare.

Za te pare kod nas u Bosni mogu kupiti stan, ako se ikada vratim, a ako se i ne vratim, a mislim da neću, imam bar nešto para za kakav-takav život, jer iz Bosne nisam ništa ni donio.

Osim uspomena. Uglavnom tužnih. A zašto čitav život tugovati kada su najbolje godine ispred mene. I zar je više važna vjera, pa jedan je Bog. Ionako kada se rodimo ne dopuste nam da sami biramo vjeru. Ni ime. Drugi nam odrede i ime i vjeru. To nam dadnu. Ta neće nam dati pare” – iznosi Darko svoje mišljenje u razgovoru za naš portal.

U nastavku razgovora doznajemo kako nije jedini koji je dobio ponudu za prelazak na islam. I nije jedini koji je prihvatio ponudu. Naš portal raspolaže podacima da je u zadnjih 4-5 mjeseci šest osoba katoličke vjeroispovijesti iz BiH na privremenom boravku u Njemačkoj prešlo na islam.

Podaci tih osoba su poznati uredništvu našeg portala, a nije isključeno kako ih ima još. Uglavnom se radi o ponudama u novčanom iznosu od 30 tisuća eura, te pronalaskom boljeg posla i to uglavnom u Švedskoj gdje pripadnici islamske vjeroispovijesti očigledno imaju jače veze nego u Njemačkoj, Austriji ili Norveškoj. Na prvi pogled pravi vjernik će konstatirati za onoga, koji je promijenio vjeru, kako je jadan takav vjernik.

Međutim, ako uđemo u neku dublju analizu zaključak je zapravo da su jadni vodeći političari nekog naroda, odnosno religije koji su svojim postupcima i vođenjem politike doveli svoj narod u poziciju da i pomišljaju na promjenu vjere kako bi u materijalnom pogledu koliko-toliko osigurali svoju budućnost, odnosno produžili si nadu u bolji život!- prenosi Dnevno.hr.

Ponude o kojima govorimo dobivaju ne samo Hrvati i katolici već i pripadnici drugih naroda i vjera, no mi se češemo tamo gdje nas najviše svrbi, a ova najnovija pojava u Njemačkoj i drugim bogatim zemljama europskog zapada itekako svrbi.

Prelazaka na islam je bivalo proteklih godina i u Bosni, međutim pojava u Njemačkoj nešto je ipak sasvim novo i nešto što uistinu postaje i više nego zabrinjavajuće.

Podsjetimo, prošle godine je i poznati TV komentator Marjan Mijajlović prešao na islam i uzeo ime Mustafa tako da se ovaj trend uistinu polako širi bez obzira tko što mislio o tome! Donosimo šokantan video o prelasku Vinka Stojanovića iz Zavidovića na Islam.

(www.jabuka.tv)

48 komentara

 • Vjeru niste ni imali,kad ste je se tako lako odrekli,a vaš Bog je taj euro u kešu ste ga dobili..tako nemojte srati sada da ćete sad bit i pravi vjernici islama..nemam ništa protiv ijedne vjere,ali mi se povraća na ovakve likove sto mijenjaju vjeru za novac..sutra ćeš se i neko sranje napravit za taj isti keš,i onda je kriv neko drugi sto si ti kreten i zavodljiva budala..

  2
  1
  • Ma sta ce ovaj, cuj nije mu se svidjelo koristenje alkohola, a da je malo proucavao svete knjige vidio bi da se nidje ne propagira alkohol i opijanje. Super da je ovaj idiot presao kod njih mozda ga malo rastresu

   1
   1
  • Nemoj biti naivan tekst je tako bijedno napisan upravo da nas nagna na ove jadne komentare! Ne vjerujem da ce iko prodati svoju vjeru za novac, a nema blizih vjera kao krscanstvo i islam!

  • Darko kretenu takvih izdajica je bilo bezbroj i takav covjek izdajnik i netreba hriscanstvu. Kako ti nisi mogao nekoga preobratiti na hriscanstvo, zbog para presao otpadnik u drugu vjeru. Koliko su tvoji preci izmuceni i spaceni bili pa sacuvali svoju vjeru, kad je Bog jedan zasto onda mijenjati vjeru za veceru, moliti se Bogu mozes u bilo kojoj vjeri. Prava i iskrena molitva je u svim vjerama ured ista. Potrosices te pare i ostati kao sto si i bio otpadnik vjere hriscanske.

 • Poturica je uvijek gora od turčina….
  Bog će preko nekog isprovocirat brutalnu smrt za izdajnike…
  Mislite da je masovno ubojstvo poturica u Srebrenici slučajno,ne,nikako!To je logičan slijed!
  Jer kaže Jahve:
  oci su vino pili sinovima trnu desni…
  Nekad davno se odrekoše svoje vjere i navukoše gnjev svevišnjeg…

 • Svi su u Bosni nekad na ovaj način prešli na islam..koji jadnici da mjenja vjer radi love..ko.je gid spreman to uradit on.je šljam bio ove ili one vjere.Trebao je uzet ime Izmet.

  4
  1
 • A sto reci na nase pretke ,koji su dolaskom na ove prostore,sa politeizma presli na monoteizam.
  Ocito su i oni tada immali neki interes.
  A da ne govorimo o velikom Rimskom carstvu do pojave Konstantina.

 • Poturčio se i zvanično a živio je ko nevjernik a ne bi da je bio vjernik već za pare,a njemu svejedno.
  Takvi nikom ne trebaju.
  Tako je bilo i za turske vladavine u Bosni

 • Ja ne biram ono što imam.
  Ne biram, u stvari, ništa, ni rađanje, ni porodicu, ni ime, ni grad, ni kraj, ni narod, sve mi je nametnuto.
  Još je čudnije što moranje pretvaram u ljubav. Jer, nešto mora biti moje, zato što je sve tuđe, i prisvajam ulicu, grad, kraj, nebo koje gledam nad sobom od djetinjstva. Zbog straha od praznine, od svijeta bez mene. Ja ga otimam, ja mu se namećem, a mojoj ulici je svejedno, i nebu nad mnom je svejedno, ali neću da znam za to, svejedno dajem im svoje osjećanje, udahnjujem im svoju ljubav, da mi je vrate

 • Najdražui su mi ovi kreteni ,koji ko fol govore -svaka vjera je ista , jedan je Bog pa svejedno ako idemo iz krščanstva u neku drugu lažnu vjeru i religiju. Ako je jedan Bog a jeste jedan i jedini, zašto onda napuštate krščansku vjeru koja je jedina prava i jedina autentična?
  Jedini Bog istinit i vječan je Bog,Otac Gospodina našeg Isusa Krista!
  Jedini!! i nema drugih bogova ni boga osim Njega. On je jedini pravi Bog!
  Svjetlo istinsko koje svijetli svima koji Ga znaju prepoznati i imati srce otvoreno zaa Njega.Samo čovjek koji je blizu Boga ,može drugom čovjeku biti blizu i imati suosjećanja i srca za brata i sestru.
  Takav vid vjere i ljudskosti proizlazi iz vjere u pravog Boga , našeg Stvoritelja , BILO Ime Njegovo blagoslovljeno.
  Svi oni koji vjeruju u neke tzv svete krave, zlatnu telad , zmije, demone , opsjenare, padavičare i varalice -u dubokoj su zabludi i slijede krive, poganske, đavolske poglavice i zlotvore koji ih vuku u propast. Imat će se kad kajati cijelu vječnost za svoje zablude i vjerovanje u razne idole i poludemone. Kazna ili nagrada je vječna i nepromjenjiva. Isus Krist je to jasno kazao svojim učenicima i Njegove riječi isto odzvanjaju i danas kao prije dvije tisuče godina. Jedini je on Istina i Jedini Put u vječni Život..ISUS Krist ,Bog i Čovjek,Bogočovjek…

  1
  1
 • Dragi pojedini tvz. samozvani veliki Katolici da je BOG htio bila bi na svijetu 1 vjera. Pa malo se kvalitetnije informirajte jer ni 1 od 4 velike monoteističke vjere čovjeka ne navodi na zlo. A što se vjera zloupotrebjava to je drugi par rukava. Evo progledajte katolike i pravoslavce. Većina su izuzetno licemjerni. Duhovne vođe se razbacuju novcem a vjernici žive u bjedi. Pametnome dosta..

 • Evo najnovija vijest Plenkovic je darovao kucu i imanje oko kuće biskupima vrijedno 19,7 milijuna kuna. Ali je malo novca u vatikanskoj banci? Imaju oko 7 milijardi eura. Nije plenki tako brz da naredi istrage za kriminal. Već daj bogatomu da još više ima. Sramota..

 • đavlu dusu prodat za novac moze samo nevjernik,koji NIKAD nije upoznao Krscanstvo,jer da jest,onda bi znao da je izdao živog BOGA i znao bi,da je taj novi “Bog” antikrist i da njegovo samo ime upravo ima to znacenje: all AH ( anti hrist)

  3
  1
 • Mudri su to ljudi, čim su izabrali jedinu priznatu vjeru kod Boga, koja je jedina važeća sve do Sudnjeg Dana, a ostavili druge “šuplje” vjere. Dobro došli braćo u najčistiju vjeru na svijetu koja je jedina dostojna da obožava Jednog Jedinog Allaha dž.š., Boga Isa a.s., Abrahama a.s., Musa a.s., Muhammeda a.s. i svih ljudi, džina i svega što je Uzvišeni stvorio. Esselamu Alejjkum Ve Rahmetullah!

 • Ako je bilo koja vjera autentična to je Islam o kojoj se znaju najmanji detalji i sve je pažljivo zapisana. Ako je koja vjera autentična to je Islam, samo sa jednom knjigom, svugdje na svijetu istom-Kur’anom Časnim. Uz iskreno poštovanje prema tvojoj vjeri, ja ne mogu biti Hriščanin o slijediti jednu od bezbroj Biblija, gdje je svaka napisana na drugačiji način. Proučavao sam tvoju vjeru, i toliko mi je besmislena da jednostavno sam došao do zaključka da je samo Islam istina…Lijep pozdrav…

Komentiraj: