Nitko od osumnjičenih u aferi “Respiratori” nije se pojavio na drugom ročištu na sudu – Jabuka.tv

Nitko od osumnjičenih u aferi “Respiratori” nije se pojavio na drugom ročištu na sudu

Počelo je ročište u predmetu Fadil Novalić i drugi koji su osumnjičeni u aferi “Respiratori”. Zanimljivo je da se nitko od osumnjičenih i njihovih odvjetnika nije pojavio na ročištu.

Kao svjedok se pojavio Asim Sarajlić, izaslanik u Domu naroda PSBiH, javlja BHRT.

U cilju zaštite svjedoka novinari su isključeni s praćenja ročista, a za to je zahtjev podnio pravni savjetnik Asima Sarajlića, Nermin Mulalić.

Kako se ne bi saznali detalji u vezi sa ovom istragom javnost nije upoznata s daljnjim događanjima na ročištu, ali u uvodnom dijelu moglo se čuti od tužitelja Tužiteljstva BiH Mirze Hukeljića da je Sarajelić pozvan zbog prijedloga za njegovo kažnjavanje.

Međutim zbog istrage nismo upoznati zašto je Sarajlić i u ovom predmetu svjedok, niti zbog čega prijedlog o kažnjavanju.

Afera “Respiratori” na čekanju od juna

Sud BiH odlučio je da će se premijer FBiH Fadil Novalić braniti sa slobode. Za suspendiranog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme “Srebrena malina” Fikreta Hodžića važi ista odluka.

Svi oni imaju mjere zabrane od početka šestog mjeseca, ali su i one ukinute.

Podsjetimo, Novalić, Solak i Hodžić se sumnjiče za nelegalnu nabavu 100 respiratora iz Kine.

Tom nabavkom potrošeno je 10,5 milijuna KM iz Proračuna.

Prvo ročište po ovom pitanju trajalo je cijelu noć.

I Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH također se nalazi u svojstvu osumnjičenika.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Da ima drzave ovi bi bili u zatvoru u vrijeme istrage. Ali to je ta Bakirova gradanska drzava po njegovim mjerilima. Povlastena mladuncad SDA koja nam se smije u facu sa javnih bosnjackih medija i koji ignoriraju Sud i tuzilastvo BiH. Kako i nece kad imamo sefa OSA naj jace obavjestajne sluzbe vec treci mandat sa laznim diplomama, kad imamo min Sigurnosti Selmu koga svi bugojanci njih preko )0 tereti izravno u svojim izjavama za ratne zlocine i on opet po nasilnom lobiranju i upornosti SDA i Bakira bude imenovan min Sigurnosti. Premijer Federacije Novalic optuzen za milionsku korupciju, Sarajlic pa cak su u tim transkriptima Sebija i Bakir. I o cemu onda pricati u ovoj drzavi, kakjuzi kriminala i korupcije gdje mafija, lopovi ruse i ne postuju Ustavni sud, njegove odluke, Sud BiH, tuzilastvo BiH. Naprotiv oni kroz svoje javne medije vode zestoki rat sa ovim institucijama i osobama koje tu rade. Pa imamo da se glavnoj tuziteljici i njenoj obitelji Gordani Tadic prijeti na razne nacine, imamo bivseg min. Mektica koji u vrijeme dok se protiv njega vodi jedan i vise postupaka on javno u medijima drzi presice i javno prica o procesu vrijedajuci upravo tuzilastvo instituciju, samu Gordanu Tadic. A to moze jer to stima SDA i Bakiru i tako ih ruse. A Mektic je kao i Komsic podmetnuto kukavicije jaje Bakira srbima tko i Komsic hrvatima i ti likovi i sluze kao topovsko meso u obracunu sa Bakirovim neistomisljenicima. Inace bi vec odavno Mektic bio iza resetaka kao svagi gradanin u postupku pred Sudom da se ovako ponasa. Znaci SDA i Bakir svjesno urusavaju temelje ove drzave…

  • Može im biti. Sud je u ovom slučaju obična KURČ..,, jer on se ništa ne pita. Pita se samo Bakir. Ako Bakir kaže da nisu krivi, što će onda sud? U redu, malo će se to otezati i rastezati, a onda će svi biti oslobođeni. Poserem ti vaku državu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.