Nitko nije napravio državu na uhićenjima pa neće ni Bakir Izetbegović

Predsjednik Republike Srpske Milorada Dodik izjavio je danas da je davno prošlo vrijeme u BiH kada je “kadija tužio i kadija sudio”, i poručio da oni koji bi da ga žele uhititi trebaju znati da nitko nije do sada napravio državu na uhićenjima političkih protivnika.

Dodik je rekao da njega žele uhititi od kada je u politici, ali ga do sada nisu uhitili.

“Nemoguće je očekivati da neko napravi državu na uhićenjima političkih protivnika i zna se da to do sada nije uradila nijedna država. Čak ni one koje su bile u aparthejdu i fašizmu u tome nisu uspjele, pa neće ni Bakir Izetbegović”, poručio je Dodik za Televiziju Prva, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, sva priča oko referenduma i oko njegovog uhićenja nastala je da bi se prikrila činjenica da u FBiH ima registriranih više od 100 skupina s terorističkim potencijalom.

“Oni su mislili da će ovaj referendum biti dovoljan razlog da vježbaju terorističke grupe. Smetnuli su sa uma da i mi imamo policiju koja je vrlo sposobna da se obrani”, rekao je predsjednik RS-a i dodao da su sva lica koja su markirana kao eventualno opasna bila pokrivena.

Govoreći o efektima koji bi referendum mogao imati na predstojeće izbore, Dodik je rekao da će se to znati za pet-šest dana, a da bi sada na glasačko tijelo sigurno utjecalo njegovo uhićenje.

On je naglasio da je osjećaj da je Republika Srpska jučer na referendumu osvojila slobodu i povratila svoje dostojanstvo iznad toga hoće li će netko biti procesuiran.

“To više nema značaj hoće li Milorad Dodik odgovarati ili ne, i da li će to nekom pasti na pamet da radi. Ono što ostaje kao neosporna činjenica je da se održao referendum i da je narod bio jedinstven. Nitko ne može, pa ni protivnici Republike Srpske ovo ignorirati i reći to je bespravno”, naglasio je predsjednik Republike Srpske.

Na pitanje je li referendum o Danu Srpske, ustvari, uvertira za referendum o nezavisnosti Srpske, Dodik je rekao da Srpska nema potrebe da se vježba i da trenira.

“Mi smo mogli jučer ili prije šest mjeseci ili prije tri godine imati referendum o statusu, dakle ne treba nam nikakvo vježbanje. Mi ćemo odlučivati kako da postupamo po nekim važnim pitanjima i da o njima postignemo političko jedinstvo. Mi smo pokazali da imamo potpuno dovoljno karaktera i sposobnosti da provedemo referendum i očuvamo stabilnost u vrlo konfuznim okolnostima i u vrlo neprijateljskom okruženju”, rekao je Dodik.

Predsjednik RS je konstatirao da je EU previše uključena u intervencionizam u BiH, zajedno s drugim zapadnim zemljama i da je prevršilo svaku mjeru njihovog nastojanja da BiH moduliraju kako oni žele. “Mi smo svoje rekli na referendumu jučer”, zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

  • Mile Bakir Izetbegović ti sprema opasnu igranku,zvrčku iz Sarajeva i svojih centara moći koje on dominantno kontrolira. Naravno u tome mu pomažu Bosić,Ivanić,Čavić i ostala ekipa iz oporbe RS-ke,kojoj smetaš u RS-oj.

  • Odzvonilo je i tebi i velikoj srbadiji.Beži Mile u Rusiju,dok te noge nose.Mile dobro pazi da ne zapneš na Rači.

  • ko će ga uhitit, ko da on nema svoje tjelohranitelje. Ništa gluplje nisam pročitao u zadnje vrijeme.Taj ,koji bi to uhićenje nekim čudom izveo, bio bi krivac za rat…

  • Bijase nekada davno ali prema nepisanome pravilu izgleda se isto iznova ponavlja….a zlatna kasika je sam po sebi kriminalac..pa bi najbolje bilo da njega srbi pozovu na jedan informativni razgovor zasto sprjecava provedbu ustavnih odluka obicnih gradjana kako on to voli reci zasto sprjecava prava hrvata na tv kanal zasto sprjecava provedbu odluka usstavnoga suda u vezi mostara zasto ne prizna i da se on i njegovi cinili velike zlocina nad druga dva naroda zasto ne prizna da podrzava genocid nad stanovncima armenije od strane svoga brata erdija the adolfa nasega vremena zasto recimo ne prizna pravo sviju nas da podizemo i mi nekakve konstrukcije optuznice protiv njega slicnenkakve jenpodizao on i zlaja protiv covica lijanovica dode i mnogih drugih iz oporbe prave odnosno onih koji ne priznaju upravo na danasnji dannskoro osnovanog bosnjackog sabora

  • Mile čini mi se da Bakir i hoće,ako uspije poredati svoje ljude ,poslušnike u tužilaštvo i sud BiH-ne,a na dobrom je putu,ide mu pravo,ne gine nam scenari političkih progona,progona na vjerskoj i nacionalnoj osnovi itd.Tko ne misli kao on biti će na meti progona kao sada što Erdogan radi u Turskoj.Mediji pišu da je 70 000 osoba pod istragom u Turskoj nakon pokušaja državnog udara.Malo zbunjujuća cifra.Zadnje hvalisanje,hvalospjeve Bakira na račun Fahre i obrnuto nešto govori i daje naznaku za neku novu klimu i politički pakt,,bošnjački,,u BiH-ni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.