Nitko kao Luka Modrić: U 110 godina povijesti Reala samo tri Hrvata nosila dres Kraljeva

U 110 godina bogatoj povijesti kraljevskog kluba tri su Hrvata nosili dres Merenguesa (zbog boje slične kolaču meringa), i to Robert Prosinečki (1991.-1994.) u eri predsjednika Ramona Mendoze, Davor Šuker (1996.-1999.) i Robert Jarni (1998 .-1999.) u eri Lorenza Sanza. Modrić bi dakle mogao biti četvrti Hrvat u Realu, ali je po nečemu bitno drugačiji od prethodnika – bio bi prvi koji je do tih razina došao, via Tottenham, iz Hrvatske lige!
Taj podatak je na diku domaćem talentu i u novijim, siromašnijim uvjetima HNL-a u odnosu na negdašnju jugo-ligu, ali je istodobno najveće priznanje nogometnom genu Luke Modrića.

Real, naime, može kupiti bilo kojeg igrača na kugli zemaljskoj, kako zbog svoje neiscrpne financijske moći tako i zbog snage jedinstvene povijesti. Dakako, u ovom trenutku dodatnu snagu toj veličanstvenoj priči Reala daje neupitna karizma Josea Mourinha.

Taj trofejni trener, jedan od najuspješnijih u povijesti nogometa, ganja novi rekord – biti jedini trener koji je osvojio Ligu prvaka s tri različita kluba. Nakon Porta i Intera sada to želi u Real Madridu. Da bi ostvario svoju ambiciju, Mourinho želi poboljšati ionako snažnu momčad, s kojom je ove sezone osvojio španjolsko prvenstvo. Modrić mu je očito prvi “pick” jer se niti jedno drugo “ozbiljnije” ime ne veže uz Real.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.