Niste zaboravljeni: Brojni Širokobriježani u Domu “Marija – naša nada”

Brojni Širokobriježani sudjelovali su na prigodnom druženju koje je povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom u četvrtak održano u Domu “Marija – naša nada” u Širokom Brijegu.

Na druženju su se okupili predstavnici gradskih vlasti te javnih ustanova koje djeluju u Širokom Brijegu, ali i pojedinci, prijatelji i podržavatelji rada Doma. Kao i prošlih godina, domaćini i organizatori, uz pomoć djece koja su u Domu, pravili su palačinke te slasticama i sokovima častili svoje goste, a sve je pratila glazba u izvedbi zbora djece iz Doma i širokobriješke glazbenice Marije Čolak.

Ravnatelj Doma “Marija – naša nada” Slobodan Karačić u izjavi za portal Jabuka.tv istaknuo je da ovaj događaj ima veliko značenje za djecu o kojoj se brine u Domu.

Svake godine pokušavamo obilježiti Svjetski dan osoba s Down sindromom. Kao i prošle, i ove godine ovaj događaj obilježavamo u krugu Doma, iz organizacijskih razloga i zbog vremenskih okolnosti. Ovo je jedna mala i skromna prigoda koja od  djece dolazi s velikom ljubavlju. Ovom prigodom želim svima koji su došli i koji će nam pomoći zahvaliti, rekao je Karačić.

Djeca iz Doma pjevala su sa širokobriješkom glazbenicom Marijom Čolak

Među posjetiteljima Doma na prigodnom druženju bio je i širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, koji je naglasio da će u budućnosti biti potrebno raditi na sustavnom rješavanju problema financiranja Doma.

Dom “Marija – naša nada” jedan je od značajnijih projekata u našoj bližoj prošlosti. Grad Široki Brijeg, koliko može, pomaže radu ove ustanove, iako je socijalna i zdravstvena politika na višim razinama. Međutim, mi smo suosnivači ovog Doma te u zadnje vrijeme i pojačavamo materijalnu pomoć, iako ona još nije sustavno riješena. Na tome će se morati raditi jer ova ustanova mora nastaviti funkcionirati, rekao je širokobriješki gradonačelnik za portal Jabuka.tv.

Vrijedni djelatnici Doma pripremili su slastice za goste

Ovim i sličnim događajima organizatori svake godine nastoje socijalizirati djecu kako bi vidjela da nisu zaboravljena te da je javnost uz njih i uz Dom “Marija – naša nada”.

Javnost je pokazala da je uz Dom “Marija – naša nada”

Među ostalima, ovom događaju nazočili su i na različite ga načine poduprli gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega Vinko Topić, Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkać”, MCI, širokobriješki Centar za socijalni rad, Centar za mentalno zdravlje, Udruga osoba s invaliditetom ŽZH, ŽNK Široki Brijeg, Franjevačka mladež Široki Brijeg na čelu s fra Augustinom Čordašom, Dječji vrtić “Trnoružica”, Odjel učenika s poteškoćama u razvoju Prve osnovne škole Široki Brijeg te Udruga roditelja djece s poteškoćama “Pružimo im osmijeh”.

Dan kada se nose šarene čarape kao znak solidarnosti

(www.jabuka.tv)4 komentara

  • Sve pohvale organizatorima budite ustrajni usprkos teskocama na koje nailazite. Vidimo se i sljedece godine. U nadi da ce te vi kao centar uspjeti i napokon rijesiti svoje financiske probleme. Da radnici koji su u svakom pogledu hvale vrijedni na kraju mjeseca dobiju svoju zasluzenu placu a ne da budu do pola mjeseca u iscekivsnju iste.

  • Da ove u opcini SUSTAVNO ne j… financije, bilo bi puno bolje i lakse raditi i djelatnicima i svima koji imaju doticaja sa ovom ustanovom
    Medutim, posto su ovi djelatnici blagoslovljeni, pa mogu raditi ova posao, zato bi bilo dobro da se SUSTAVNO u opcini jede manje janjetine, a da se malo vise misli na ovakve ustanove
    Treba umirati i misliti na dusu

  • Svima od plaće u našoj županiji uzet po 3 km,i eto plaća hrane i grijanja.Ne budimo sebični,na ovim križevima je ovakva institucija treba i našoj županiji.

  • Trebamo mislit jedni na druge a posebno one potrebne nase pomoci svaki dan a ne samo par puta godisnje. Pohvale za djelatnike centra dobri odgoitelje a nadasve dobri ljudi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.